Povestea bârfei din America şi promisiunile lui Liviu Dragnea

Articolul a fost vizualizat de 999 ori

SCANDALUL MONUMENTELOR UNESCO

Vânzoleală mare pe proiectul cu cetăţile dacice, după ce a dat pe faţă deputatul PNL Carmen Hărău că PSD nu s-a ţinut de cuvânt şi continuă demersurile de „deportare” administrativă a monumentelor UNECO. Laurenţiu Nistor a scos din tolbă o bârfă americană de care – spune liderul PSD Hunedoara – s-a agăţat ministrul Culturii pentru a crea agenţia cetăţilor la Bucureşti, iar Liviu Drangea şi-a băgat parlamentarii în priză să trântească legea

MAIN cetati

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Trecerea monumentelor de patrimoniu UNESCO în administrarea unei agenţii subordonate direct Ministerului Culturii a încins spiritele în PSD, după ce proiectul a trecut prin aprobare tacită de Senat.
„Cel mai mult m-a deranjat atitudinea senatorilor, şi a PSD-ului, fiindcă n-au luat în considerare, văzând că se apropie termenul de trecere tacită a legii, pentru că era o lege importantă trebuia luată în discuţie şi să nu treacă.”,  a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, 13 septembrie, la Deva.

Bârfa din America, vizită de la Minister

Laurenţiu Nistor spune despre Corina Ioana Şuteu (ministrul Culturii) că s-ar fi lăsat manipulată de o bârfă colportată tocmai din  America. „Am fost la doamna Ministru şi îmi citeşte un SMS de la o doamnă în care dumneaei are încredere, o prietenă a domniei sale din America.
I-a scris că îi jale ce se întâmplă la Sarmizegetusa Regia.
Am zis că respectiva doamnă o fi scris aşa ceva pentru că a fost la Sarmizegetusa şi nu i s-a permis să facă plajă pe iarba de acolo, fiindcă se ştie bine că e interzis”, povesteşte Nistor. Preşedintele PSD Hunedoara spune că a convins-o pe şefa Culturii să trimită în Munţii Orăştiei un secretar de stat care să vadă realitatea de „la faţa locului”.

Vizita oficialului din Minister ar
urma să aibă loc sâmbătă, 17 septembrie 2016.
Dragnea promite din nou

Preşedintele Liviu Dragnea a promis, din nou,  că „depor­ta­rea” administrativă nu va avea votul parlamentarilor PSD. Laurenţiu Nistor povesteşte că i-a arătat cum a devenit vedetă de presă locală la Hunedoara pe tema cetăţilor dacice. „A sunat imediat (Liviu Dragnea, n.red.) la Bucureşti. Era de faţă şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi deputata Intotero Natalia. Şi le-a atras atenţia în modul cel mai serios că, începând de astăzi (sâmbătă, 10 septembrie, n.red.) să se ocupe de această lege şi să nu treacă aşa cum am promis”, a relatat Nistor.  Deportarea administrativă a monumentelor de patrimoniu UNESCO este un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PSD şi de cei ai Minorităţilor, iar Camera Deputaţilor va da votul final. La Comisia Buget – Finaţe, proiectul a primit aviz negativ ca urmare a intervenţiei deputatului PNL Carmen Hărău.

About Marcel Bot