Senatorul Vochiţoiu: „Pesediştii când sunt majoritari devin ticăloşi”

Articolul a fost vizualizat de 918 ori

Senatorul Haralambie Vochiţoiu cere tuturor candidaţilor pentru parlamentare ce deţin demnităţi şi funcţii publice să se suspende ori să demisioneze din posturi. Fostul progresist spune că e indecent ca unii candidaţi să folosească resursele publice pentru a-şi face campanie electorală. Vochiţoiu l-a avut în vedere, în mod special, pe Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

MARE vochitoiu 20 Sept (1)
„Le cer public tuturor celor care candidează la Parlamentul României ca în momentul în care declară că sunt candidaţi să renunţe la avantajele şi la poziţiile pe care le au în administraţia publică locală ori judeţeană. Că e de la PSD sau de la PNL, nu-i nicio dife­renţă. De la preşedintele Consiliului Judeţean, până la primarii care vor candida la Parlament – responsabil, onorabil şi moral este să se suspende din funcţii. Să nu mai călărească maşinile pu­blice, să nu mai folosească personalul de acolo, să nu folosească logistica primăriei în cauză sau a Consiliului Judeţean”, a declarat senatorul PMP într-o conferinţă de presă susţinută la Deva.

Cum pot fi „încălecate” resursele publice

Vochiţoiu a dat şi câteva exem­ple „ipotetice” de cum pot fi încălecate resursele publice în folosul candidatului aflat într-o demnitate publică. „Domnul Nistor este primul care trebuie să dea exemplu. După el, toţi acei primari care vor candida. Nu e corect ca un simplu candidat să se chinuie să-şi pună un banner, iar primarul pune simplu mâna pe telefon, vorbeşte cu firma care se ocupă de iluminatul public şi problema-i rezolvată. Să nu mai vorbim de ajutoarele alimentare de la U­niunea Europeană care se distribuie de către primării, iar oamenilor li se spune că primarul le-a dat acele alimente. Să-şi plătească pliantele din buzunarul propriu, nu să şi le multiplice la xerox-ul de pe holul Consiliului Judeţean. Iar seria exemplelor poate continua”, a spus Haralambie Vochiţoiu.
Senatorul este la rândul său candidat şi demnitar plătit îndestulător de la bugetul pu­blic. „Parlamentul este locul meu de muncă, nu candidez pentru o poziţie în vreo altă instituţie. În plus, eu nu am nici maşină de serviciu şi nici bugete de zeci de milioane de lei pe mână pentru a căror împărţire să trebuiască să semnez”, a explicat Vochiţoiu de ce nu demisionează el din postul de senator.

„Fire-aţi voi să fiţi de
simpatici”
Pe de altă parte, „locotenentul” lui Băsescu din Hunedoara susţine că cele două mari partide (PSD şi PNL) practică înşelătoria electoratului prin desemnarea unor candidaţi care au câştigat în vară alegerile locale. „Cetăţenii, sunt convins, au să sancţioneze această înşelătorie: „Votaţi-mă că vreau să fiu primar, sau preşedinte la CJ”, iar după două luni vin şi spun: „Ştiţi… are nevoie de mine şeful de partid la Bucureşti, trebuie să plec acolo”.
Această joacă este în zona irespon­sabilităţii.
Să ştiţi că pesediştii sunt băieţi simpatici atunci când sunt în opoziţie, dar când sunt majoritari devin ticăloşi!”, a declarat Vochiţoiu.
Teoria senatorului PMP stă în picioare doar în cazurile în care primarii sau preşedintele Consiliului Judeţean ocupă locuri considerate eligibile pe listele de la parlamentare. În celelalte cazuri, partidele justifică prezenţa demnitarilor cu notorietate ca o garanţie pentru cei din capul listei, sunt „giranţii” celor ce vor ajunge la Casa Poporului.

About Marcel Bot