Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 907 ori

PRIMII ÎN UE. România ocupă locul I în UE la suprafaţa cultivată cu porumb şi floarea soarelui. Ţara noastră deţine 25% din totalul suprafeţelelor UE cultivate cu aceste plante. La nivelul României sunt 3,6 milioane de exploataţii agricole şi reprezintă 30% din exploataţiile agricole la nivelul UE. Pare o cifră foarte mare, dar şi Franţa a trecut prin aceeaşi experienţă. În anii 1950 aveau acelaşi număr de exploataţii agricole, în jur de 4 mi­lioane, iar prin măsurile luate în decursul anilor s-a ajuns la 600.000.
MINIM ISTORIC. Lira sterlină a coborât luni cu 1%, la un minim al ultimilor 30 de ani faţă de dolar, după ce premierul britanic Theresa May a anunţat că va declanşa procedura de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană înainte de 31 martie 2017. Moneda britanică a revenit la minimele înregistrate în perioada imediat ulterioară referendumului din 23 iunie, când o majoritate a alegătorilor britanici au votat ieşirea din UE.
REZERVE VALU­TARE. Rezervele valu­tare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii septembrie, la nivelul de 33,299 mi­liarde euro, fiind cu 331 milioane euro mai mari faţă de cele de la 31 august 2016, care totali­zau 32,968 miliarde euro, informează BNR.
IT VERSUS JOBURI. ING Groep, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anunţat luni că intenţionează să concedieze 7.000 de angajaţi, în special în Belgia şi Olanda, şi să investească masiv în platformele sale digitale, pentru a economisi anual 900 milioane de euro (un miliard de dolari), până în 2021, transmit Bloomberg şi Reuters.

Tags: ,

About Administrator