A murit Gelu Simoc, președintele din anii de glorie al Corvinul Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,221 ori

nea gelu simoc

 Gelu Simoc, unul dintre personajele cele mai cunoscute din istoria clubului Corvinul Hunedoara, omul care l-a adus pe Mircea Lucescu la Hunedoara, a murit la vârsta de 78 de ani.

A murit Gelu Simoc, președintele din anii 1980 al clubului Corvinul Hunedoara. Marți, foștii apropiați ai săi i-au anunțat decesul. Până în ultimele zile ale vieții, Gelu Simoc a rămas aproape de fotbalul hunedorean și aceasta deși, potrivit declarațiilor sale, atmosfera de la meciurile de pe Stadionul Michael Klein semăna în ultimii ani mai degrabă cu cea a unei înmormântări.

Gelu Simoc a condus clubul FC Hunedoara la sfârşitul anilor 2000, însă cea mai prolifică perioadă a carierei sale a fost în anii 1980, ca preşedinte al Corvinul Hunedoara, în perioada sa de glorie. În anul 1981, FC Corvinul Hunedoara îl avea antrenor pe Mircea Lucescu, iar centrul de copii şi juniori era condus de Dumitru Pătraşcu. La finalul sezonului, FC Corvinul se clasa pe locul trei în campionat, calificându-se în Cupa UEFA, iar echipa de juniori I, antrenată de Carol Gall, devenea campioană naţională. Au fost printre cele mai mari performanţe obţinute de clubul hunedorean, condus de Gelu Simoc și spijinit de combinat şi de autorităţile locale.

Echipa de suflet a hunedoreanului a traversat alături de Gelu Simoc cea mai bună perioadă a ei. Gelu Simoc a avut meritul de a-l aduce pe Mircea Lucescu la Corvinul Hunedoara. Când Lucescu a părăsit clubul pentru a antrena Naționala României i-a dăruit acestuia ghetele cu care a jucat ultimele meciuri și legitimația sa de fotbalist.

About Daniel Guta