„Nodul” la autostradă de la Sântuhalm revine în actualitate

Articolul a fost vizualizat de 890 ori

C.N.A.D.N.R. a comandat un studiu de fezabilitate pentru mai multe noduri rutiere, printre care va fi şi cel de pe tronsonul Şoimuş – Simeria, care să lege direct reţeaua rutieră a municipiului Deva de Autostrada A1. Schimbarea survine ca urmare a diligenţelor făcute de liderii PNL Hunedoara pe lângă Guvernul Cioloş.

p3 MAIN AUTOSTRADAAnunţul a fost făcut la începutul acestei săptămâni. Deva va avea ieşire la autostradă ca urmare a demersurilor făcute de conducerea PNL Hunedoara pe lângă factorii responsa­bili din guvernul condus de Dacian Cioloş.
Nod suplimentar între Simeria şi şoimuş
„Se discută cu reprezentanţii C.N.A.D.N.R. în vederea proiectării şi exe­cuţiei unui nod de autostradă între Simeria şi intrarea în Deva. C.N.A.D.N.R. a comandat studiul de fezabilitate pentru alte noduri rutiere şi am solicitat în acest sens includerea în studiu şi a acestui nod rutier pentru asigurarea inter-conectivităţii principalelor căi rutiere înspre şi dinspre Deva, spre autostradă. Realizarea unui nod suplimentar, între Simeria şi Șoimuș, cu deschidere directă înspre Deva, asigură un management corect al traficului rutier şi o şansă mare pentru dezvoltarea economică a întregii zone. Printre alte avantaje, asta poate însemna creşterea atractivităţii pentru investitori”, spune Oana Frânc, purtător de cuvânt al PNL Hunedoara.
Conform unei decizii C.N.A.D.N.R., actualul nod rutier de la Șoimuș va fi reproiectat şi finali­zat odată cu darea în folosinţă a sectorului Ilia – Șoimuș. Acesta va asigura legătura cu partea de vest a municipiului Deva şi cu DN 76, Deva – Oradea. Suplimentar, C.N.A.D.N.R. va include în studiul de fezabilitate un alt nod rutier pe tronsonul Șoimuș – Simeria, care să lege direct reţeaua rutieră a municipiului Deva şi Autostrada A1.

 

 

About Marcel Bot