Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 970 ori

CONTRABANDA PE PLUS. Piaţa neagră a ţigaretelor a crescut în septembrie la 18,3%, de la 14,9% în luna iulie, reiese dintr-un studiu realizat de compania de cercetare Novel Research. Majorarea cu peste trei puncte procentuale a contrabandei, de la 14,9% la 18,3% înseamnă o pierdere a­nualizată suplimentară de 130 de milioane de euro la bugetul de stat, în condiţiile în care statul pierdea oricum 600 de milioane de euro în fiecare an. Potrivit studiului, acesta este cea mai mare creştere a comerţului ilegal cu ţigarete din ultimii doi ani şi se situează peste media ultimilor cinci ani (circa 15%).
SCUMPIRI IMOBILIARE. Preţurile locuinţelor din România au urcat cu 6,8% în trimestrul doi din 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind a cincea mare creştere înregistra­tă în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Comparativ, preţurile locuinţelor au înregistrat o creştere a­nuală de 4% în Uniunea Europeană şi de 2,9% în zona euro.
ARCELORMITTAL CONTINUĂ. ArcelorMittal va continua să investească în producţia de oţel în combinatul de la Galaţi, după investiţii de 400 de milioane de euro din 2009 până în prezent, se arată într-o scrisoare adresată angajaţilor de la Galaţi de către Lakshmi Mittal, preşedintele şi directorul general al concernului siderurgic. Combinatul gălăţean Sidex a fost cumpărat în 2001 de Mittal Steel, care, în 2006, a fuzionat cu compania franceză Arcelor.

About Administrator