„Salvaţi copiii, salvaţi Spitalul de Pediatrie Deva”

Articolul a fost vizualizat de 979 ori

PETIŢIE OANA FRÂNC (PNL)

p3 Pediatrie DevaConsilierul judeţean PNL Oana Frânc a lansat o petiţie publică în spaţiul virtual prin care cere modernizarea grabnică a secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara. Povestea va ajunge în atenţia şefilor administraţiei judeţene, la şedinţa ordinară de vineri, 28 octombrie 2016, a Consiliului Judeţean Hunedoara.

 
Consilierul judeţean PNL Oana Frânc a lansat subiectul în dezbatere publică. „Am inițiat o petiție în vederea sensibilizării conducerii Consiliului Județean și a Spitalului, pentru identificarea unei soluții de mutare a Pediatriei într-un spațiu optim de funcționare. De asemenea am înștiințat Mi­nisterul Sănătății despre condițiile insalubre în care sunt tratați copiii din județul Hunedoara și a lipsei de interes din partea factorilor responsabili pentru soluționarea problemei”, a anunţat Oana Frânc, consilier judeţean PNL.

Se caută soluţii, nu gâlceavă

Imobilul în care funcţionează Spitalul de Pediatrie Deva este o clădire veche, improprie pentru desfăşurarea unui act medical de bună calitate. Oricâte cârpeli s-ar face clădirii – şi reparaţii s-au tot făcut în ultimii ani – ea nu va mai ajunge niciodată să se ridice la standarde europene de internare şi tratare a copiilor. Încă de acum cinci ani, la începutul proiectului de reparaţie capitală a Spitalului Judeţean de Urgenţe Deva – Hunedoara, s-a vorbit de mutarea Pe­diatriei în clădirea Policlinicii, la etajul doi. Pe parcursul investiţiilor, ideea relocării secţiei s-a pierdut undeva pe drum. De cam o lună, subiectul a fost dezbătut politic, prin declaraţii contradictorii şi acuzatoare. Demersul consilierului judeţean PNL Oana Frânc se doreşte a fi o ieşire din polemici în căutarea soluţiilor. „Rog public conducerea Consiliului Județean să pună pe lista de priorități relocarea secției de pedia­trie, și identificarea unor soluții financiare pentru renovarea clădirii în care funcționează în prezent. Consider că pediatria este mult mai importantă decât bucătăria cu renovarea căreia se laudă actuala conducere a Consiliului Județean și că mamele împreună cu copiii lor nu au nevoie de scuze, ci de un spital la standarde înalte”, spune Oana Frânc în petiţia sa.
Situaţia secţiei de Pe­diatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva va fi discutată în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Hunedoara.

About Marcel Bot