Audio-ghiduri pentru vizitatorii cetăţii Sarmizegetusa Regia

Articolul a fost vizualizat de 1,191 ori

Premieră în Sarmizegetusa Regia: turiştii vor putea închiria audio-ghiduri, pentru a se informa despre situl UNESCO.

p3 Audio Sarmi
Turiştii care vizitează Sarmizegetusa Regia pot afla informaţii despre istoria monumentului UNESCO prin intermediul dispozitivelor de ghidaj audio, a informat Administraţia sitului arheologic. „Audio-ghidul este disponibil în română şi engleză şi descri­e 17 puncte din situl istoric despre care turiştii vor putea asculta, în căşti sau la un mic difuzor, explicaţiile ştiinţifice specifice punctului respectiv. Audio-ghidajul include şi un scurt istoric al cercetărilor arheologi­ce efectuate. Închirierea se face de la casa de bilete şi este în valoare de de 10 lei”, a informat administraţia monumentului inclus în patrimoniul UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură).

În ultimele zile, Sarmizegetusa Regia a devenit unul dintre locurile ideale pentru pasionaţii de fotografii în natură. Toamna a adus o adevărată explozie de culori în cea mai cunoscută aşezare dacică din România. Atât situl UNESC­O din Munţii Orăştiei, cât şi împrejurimile sale, traversate de ultimii kilometri ai şoselei spre Sarmizegetusa Regia, sunt căutate de iubitorii de frumos. Sarmizegetusa Regia oferă nu doar privelişti pitoreşti şi motive de relaxare, dar are şi o poveste aparte.

Potrivit istoricilor, a fost capitala Regatului Dac înainte de războaiele dintre daci şi romani, iar datorită numeroaselor sale mistere, a vechimii şi unicităţii sale, a fost asemănată cu celebrul monument neolitic Stonehenge din Marea Britanie.

About Daniel Guta