Marcel Adrian Goia, singurul ofiţer din România care câştigă alegeri

Articolul a fost vizualizat de 1,719 ori

Profil de candidat

Marcel Adrian Goia s-a născut în data de 14 ianuarie 1962 în comuna Vidra, judeţul Alba. A absolvit cursurile Universităţii din Oradea – Facultatea de Ştiinţe Juridice. În perioada 2001 – 2011 a ocupat postul de comandant al Poliţiei oraşului Haţeg, iar din 2012 este primarul aceleiaşi localităţi. Este căsătorit şi are doi copii.

p9 mare

Primarul oraşului Haţeg, Marcel Adrian Goia, este cea de-a treia pro­punere a liberalilor hunedoreni pentru Camera Deputaţilor. Rezultatele notabile pe care le-a obţinut pe perioada scurtei sale cariere politice sunt cele care îl recomandă pentru obţinerea unui post de deputat.
De la începutul lui 2012, atunci când se înscria în rândurile PNL, singurul partid a cărui doctrină se suprapunea peste convingerile şi valorile sale morale, Marcel Adrian Goia avea să devină omul surprizelor.
Ofiţerul cu succes la urne
După 23 de ani petrecuţi în rândurile Ministerului Afacerilor Interne, fie în postura de ofiţer, fie în cea de comandant al Poliţiei oraşului Haţeg, avea să se dedice întru totul carierei politice. Prima mare bătălie pe care a câştigat-o a fost cea din vara lui 2012, atunci când devenea primarul Haţegului. A fost protagonistul celei mai încrâncenate dispute politice din interiorul judeţului Hunedoara. Adversarul său de la acea vreme nu a avut nicio şansă de reuşită şi a fost nevoit să accepte înfrângerea, dând astfel ascul­tare vocii ferme a electoratului. Astfel, cu o majoritate de voturi co­vârşitoare (58%), Marcel Adrian Goia le aducea li­beralilor hunedoreni prima mare victorie. În acelaşi timp, era şi o surpriză pentru foştii colegi din Ministerul Afacerilor Interne: în România, niciun alt ofiţer nu reuşise să acceadă la această funcţie vreodată. Despre clipele de atunci, Marcel Adrian Goia povesteşte cu plăcere: “Pentru mine, momentul acela a reprezentat o surpriză extrem de plăcută, dar şi o imensă responsabilitate. Ştiam că foarte mulţi oameni îmi acordaseră, în momentul votului, încre­de­rea lor. Mi-am dat sea­ma că, din noua mea postură, va trebui să fac tot ceea ce-mi stă în pu­tinţă să nu-i dezamăgesc.”
Primar cu repetiţie
Ca dovadă a faptului că nu a dezamăgit, haţeganii l-au ales din nou primar pe Goia, şi în iunie 2016. Liberalii îşi păstrau astfel supremaţia politică în două dintre cele şapte oraşe ale judeţului, iar surpriza pe care le-o aducea din nou Marcel Adrian Goia consta în obţinerea celui mai bun procentaj electoral realizat de PNL la nivelul oraşelor şi municipiilor hunedorene (55,99%). “Tot ceea ce am realizat de când sunt primar al Haţegului am făcut cu bună credinţă, am avut în vedere gestio­narea cât mai corectă şi mai eficientă a banului public, fără a face risipă în aceste vremuri în care administrarea comunităţilor publice este cu adevărat o provocare. Am încercat să rezolv problemele fiecăruia, am tratat în mod egal pe fiecare şi, cel mai important, am deschis ochii la problemele oamenilor şi uşile administraţiei pentru toată lumea.”, mărturiseşte Goia.
Deputat, ca un primar mai mare
În aceste condiţii, propu­nerea de a candida pentru un post de deputat reprezentând PNL Hunedoara a venit inevitabil. “De această dată, eu am fost cel luat prin surpindere. Mărturisesc că momentul a avut o dublă semnificaţie pentru mine. Pe de o parte, a fost onorant, gândindu-mă că mai vechii mei colegi din partid s-au gândit că eu aş fi, după doar câţiva ani de experienţă politică, o alegere bună pentru Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, m-am gândit să nu-mi dezamăgesc electoratul, oamenii care mă votaseră cu doar câteva luni în urmă şi care îşi doreau ca eu să le rezolv problemele din calitatea de primar. A fost o decizie pe care am luat-o greu. Dar, inclusiv după discuţii pe care le-am avut cu cetăţeni ai oraşului pe care îl reprezint, am ajuns la concluzia că, în even­tualitatea în care aş ajun­ge parlamentar, voi putea să ajut mai mult judeţul Hunedoara şi Ţara Haţe­gului în special. Voi încer­ca să propun legi mai clare, bazându-mă atât pe experienţa mea de jurist, cât şi pe problemele oamenilor, cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt în mod direct, zi de zi în cadrul primăriei. Un exemplu în acest sens este cel referitor la modificarea unor articole din Codul Fiscal, care ar viza eliminarea dublei impozi­tări a clădirii şi a terenului de sub clădire”, explică Marcel Adrian Goia.

About Administrator