Candidat Eleonora-Carmen HĂRĂU

Articolul a fost vizualizat de 1,108 ori

p13

Poziţia I  –  SENAT

Curriculum Vitae

Date biografice
•    Data şi locul naşte­rii: 04.11.1960, municipiul Hunedoara, judeţul Hunedoara
•    Stare Civilă: căsătorită, 2 copii

Studii şi specializări
•    2004 – Evaluator ANEVAR
•    1997 – Studii post-universitare scurte, Academia de Drept Internaţional, Dallas, SUA
•    1995 – Doctor în economie, ASE Bucureşti
•    1993 – Expert contabil
•    1983 – Economist, ASE Bucureşti

Activitate profesională
•    2012 – prezent: deputat în Parlamentul României
•    1995 – 2012: director general al grupului de firme Micro Mega, companie care are circa 700 de angajaţi
•    1991 – 1995: funcţionar public în Primăria Hunedoara
•    1985 – 1991: economist la CS Hunedoara
•    1983 – 1985: economist stagiar la C.C.Giurgiu
•    1983 – 2012: cu excepţia a doi ani, profesor (liceu, şcoală de maiştri, facultate), actualmente, conferenţiar universitar la Universitatea Politehnică Timişoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara.

Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.
•    2012 – Vicepreşedinte – Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Hunedoara
•    2012 – Membru în consiliul filialei – filiala CECCAR Hunedoara

Activitate civică
•    Sprijin financiar pentru ONG – cazuri sociale

Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice
•    Publicaţii de specialitate sub sigla U.P. Timişoara


Performanţă parlamentară de top

p13 2
Activitatea parlamentarilor din mandatul 2012 – 2016 (până la data de 30 iunie) a intrat sub lupa Institutului pentru Politici Publice (IPP). Ultimul raport arată că deputatul Carmen Hărău este cel mai activ parlamentar din judeţul Hunedoara pentru Ca­mera Deputaţilor. Astfel, potrivit Indicelui Activităţii Parlamentare (IAP), care cuantifică iniţiativele le­gislative, luările de cuvânt, declaraţiile politice, întrebările şi interpelările, precum şi moţiunile de cenzură semnate de demnitar, deputatul Carmen Hărău ocupă locul patru în topul celor mai active femei parlamentar, cu 125,3 puncte. În clasamentul general  al Camerei Deputaţilor, faţă de  precedentul raport, Carmen Hărău a urcat două poziţii, de pe locul 20 pe 18. Deputatul hunedorenilor a condus, detaşat, de la începutul mandatului, clasamentul  judeţean al deputaţilor.
Ce spune presa despre?
“A fost votată de peste 18.000 de persoane la alegerile parlamentare din decembrie 2012. ( … ) Locuitorii municipiului Hunedoara care i-au acordat votul ( …  ) aveau în minte imaginea unui om de afaceri local de succes, ce oferă lunar peste 700 de salarii. E drept că Eleonora-Carmen Hărău nu a avut nici contracandidat, primarul Viorel Arion, care este și preșe­dintele PDL Hunedoara, aruncând în luptă un ilustru necunoscut, finul său (n.r. – Gheorghe Barbu, membru PDL, candidatul anunţat pentru Primăria Municipiului Hunedoara în 2012, s-a retras din competiţie cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale dupa ce a văzut rezultatul sondajelor). Oricum, ar fi fost greu ca Hărău să fie învinsă. Chiar și adversarii săi nu pun la îndoială nicio clipă capacitatea sa de muncă, inteligenţa şi spiritul organizatoric. Pe de altă parte, acum oamenii au așteptări extrem de mari de la Hărău, iar posibilitatea să le îndeplinească în scurt timp nu prea există, pentru că nu sunt bani.
Puncte tari
– Capacitate uriașă de muncă, inteligență, bun organizator. Este foarte bună în meseria sa de bază, lucru care o ajută în activitatea parlamentară. Este printre puținii oameni politici care vorbesc și scriu corect în limba română. În plus, faptul că se bucură de o stabilitate financiară o ajută să nu fie obligată să facă mari compromisuri în cariera politică. Are o tenacitate ieşită din comun în urmărirea planurilor sale şi se bate „la baionetă” pentru implementarea lor.
Puncte slabe
– Este la început de drum în politică. Are tentaţia de a se implica în prea multe proiecte în același timp. Îşi schimbă greu opiniile pe care şi le face iniţial despre oamenii politici, deşi evoluţiile ulterioare ar recomanda acest lucru în multe din cazuri.
OportunităŢi
– Ar putea avea o carieră politică de succes, dacă va reuși să se concentreze doar pe câteva proiecte, renunţând la speranţa amăgitoare că poate face tot într-un singur mandat de parlamentar. Ar fi păcat să nu reușească, având în vedere că este, fără doar și poate, cel mai inteligent om politic votat după 1989 în municipiul Hunedoara.
AmeninŢări
– Riscă să piardă din încrederea acordată de hunedoreni în decembrie 2012 dacă într-un timp rezonabil nu reuşeşte să materializeze măcar una dintre promisiunile electorale. Să nu uităm că este deputat în colegiul cu cele mai multe probleme din judeţ, iar oamenii nu mai au răbdare pentru mult timp ca să aștepte semnele unei schimbări în bine.  (SURSA: “Ana­liză politică „SWOT”. Carmen Hărău, în luptă cu provocările celui mai greu colegiu”, scris de Mona­lise Hihn, ZHD, 07.08. 2013)
Confirmare
La confluenţa dintre oportunităţi şi ameninţări, deputatul Carmen Hărău a confirmat ca deputat pe parcursul celor patru ani de mandat.
Dintr-o listă lungă de activităţi bifate se pot spicui promisiunile onorate faţă de siderurgişti, iniţiative legis­lative de succes pentru mame, copii şi educatori, contribuţie relevantă la îmbunătăţirea codurilor fiscale, prestaţie notabilă ca vector naţional de imagine pentru PNL, precum şi, esenţial, promovarea fără precedent al propriului colegiu şi a judeţului Hunedoara în general (boom-ul turistic de la Castelul Corvinilor e reprezentativ pentru aceasta).
Motive suficiente pentru care colegii liberali din judeţul Hunedoara au decis cu o majoritate covârşitoare ca actualul deputat Eleonora Carmen Hărău să candideze de pe prima poziţie pentru un nou mandat, de data asta în Camera Superioară a Parlamentului.

About Administrator