Cioloş, proiect pentru populaţia din Valea Jiului

Articolul a fost vizualizat de 814 ori

Premierul Dacian Cioloş a efectuat, vineri, o vizi­tă la Petroşani şi Alba-Iulia, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale din Valea Jiului şi din zona Roşia Montană – Mun­ţii Apuseni. Cu această ocazie, premierul Dacian Cioloş spune că populaţia din zone mai puţin favo­rizate, precum Valea Jiu­lui, zona Roşia Montană – Munţii Apu­seni şi comunităţile marginali­zate din Moldova, are nevoie de şanse reale de dezvoltare socială şi economică.
“De aceea împreună cu comunităţile locale din Valea Jiului şi din zona Roşia Montană – Mun­ţii Apuseni am discutat azi despre oportunităţile de dezvoltare integrată oferite prin programul de asistenţă tehnică propus de Guvern. Ideea acestui sprijin este, pe de o parte, aceea de a oferi asisten­ţă pentru rezol­varea problemelor care pot apărea în cadrul proiectelor existente, iar pe de altă parte aceea de a uni comunităţile în jurul unor proiecte finanţate din fonduri europene şi bugetul de stat, cu scopul de a îmbunătăţi situaţia locuitorilor din aceste zone”, a scris Cioloş, pe Facebook.
Potrivit premierului, fiecare dintre cele trei zone are, începând de vineri, câte un birou local ce va face legătura între autorităţi, ministe­rele implicate, comunităţile locale şi oameni.

Tags: ,

About Administrator