Deputatul Hărău (PNL) cere înţelegere la Ministerul Fondurilor Europene pentru „nepriceperea” primarului Bobouţanu (PSD)

Articolul a fost vizualizat de 1,316 ori

p3 - main (1)
De multe ori, studierea site-ului Parlamentului poate da subiecte de presă dintre cele mai surprinzătoare. O parte dintre documentele postate aici ascund prin­tre rânduri moduri de acţiune ale aleşilor despre care puţină lume ştie.
De pildă, găsim pe site-ul Camerei Deputa­ţilor întrebarea numărul 10280A din data de 7 septembrie 2016. Înscri­sul este adresat Mi­nistrului Fondurilor Europene, la acea dată Cristian Ghinea, şi este semnat de către deputatul liberal de Hunedoara, Eleonora-Carmen Hărău. Obiectul întrebării este situaţia solicitării de finanţare a proiectului „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – Castelul Corvinilor” pe programul de finanţare Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 5. În esenţă, deputatul Hărău solicită ministrului de atunci al Fondurilor Europene să reanalizeze proiectul respins de ADR-Vest în timpul mandatului primarului Bobouţanu. Deputatul îi semnalează ministrului în text importanţa investiţiei pentru comunitatea Hunedoarei, dar, într-un total fair-play faţă de hunedoreni, nu încearcă să-l înfunde pe primarul PSD Bobouţanu pentru această nereuşită, ci are intenţia să readucă proiectul în finanţare explicându-i, delicat, mi­nistrului de unde ar fi putut apărea disfuncţionalitatea în comunicare pe acest proiect între ADR-Vest şi Primăria Hunedoara condusă de PSD.
Astfel, deputatul îi semnalează ministrului că este nevoie de „Conştientizarea faptului că multe administraţii teritoriale sunt conduse de primari nou-aleşi, ceea ce presupune un plus de atenţie, comunicare, consiliere din partea structurilor conduse de Excelenţa Voastră, pentru a atenua efectele negative ale nepriceperii noilor edili (situaţie cu care se confruntă, practic, în prezent, şi municipiul Hunedoara). Menţionez, în context, că absorbţia fondurilor europene fiind un obiectiv de interes naţional vital, solicitarea de sprijin al aplicanţilor mai puţin pregătiţi pentru a promova proiecte nu este o pretenţie exagerată”.
„Solicitarea de sprijin al aplicanţilor mai puţin pregătiţi pentru a promova proiecte nu este o pretenţie exagerată”. Prin această frază, practic, deputatul liberal Hărău cere Ministrului Fondurilor Europene să aibă înţelegere şi să sprijine demersul primarului Bobouţanu de a revitaliza proiectul, conferindu-i un alibi acestu­ia (lipsa sa de experienţă în atragerea de fonduri europene) în faţa celor care trebuiau să aprobe proiectul.
Gestul deputatului Hărău este cu atât mai surprinzător, politic vorbind, cu cât dincolo de jignirile şi calomniile care i-au fost adresate în campania de la locale, oamenii primarului Bobouţanu încearcă acum să confişte total Hunedoara prin acţiuni „door to door” de tip „legionar”. Prin descinderi în scările de bloc, activiştii roşii ai PSD-ului încearcă, la Hunedoara,  să intimideze alegătorii prin violenţă verbală, care de multe ori atinge dimensiuni penale, la propriu şi la figurat.
Şi din cauza unor astfel de comportamente electorale deviante este o practică izolată în poli­tica românească susţinerea adversarului atunci când interesul comunităţii o cere. Poţi număra pe degete politicienii care dau dovadă de responsabilitate şi bună credinţă în susţinerea proiectelor unor adversari în numele binelui general al celor care votează.

Deputatul liberal Eleonora-Carmen Hărău a făcut-o!

About Redacţia REPLICA