PE CONTRASENS. PSD cere voturi la schimb cu dezlegarea la ură

Articolul a fost vizualizat de 1,265 ori

Aţi observat desigur! În gura domnului Dragnea, nume­le de Julien şi Werner sună ca o condamnare de câte ori sunt pronunţate. E una dintre căile de atac ale propagandei pesediste în această campanie. Ea se adresează unui public care încă mai crede în binele adus de restaurarea tor­ţio­narului şef şi a vămilor închise. Acesta e ogorul electoral pe care îşi aruncă sămânţa otrăvită punta naţionalistă PSD-AL­DE-PRU. Reţeta e simplă, ţintele sunt clare, le ştim pe de rost de pe vremea lui Ceau­şescu.
De vină sunt străinii, dom’le! Ei se amestecă parşiv în tre­burile noastre interne. Râvnesc la bogăţiile noastre! Şi ale solului şi ale subsolului. Ei ne vând şi ne cumpără ţărişoara, ne conduc spre foamete şi şomaj, ei ne-au lăsat fără fabrici şi uzine şi sunt primii la toate. Cum ne dau ei loviturile astea? Simplu! Au oameni în interiorul ţărişoarei, dom’le! Pe Werner şi Julien! Ăştia doi, puşi spate în spate, ne-au adus în ultimul hal! Închipuiţi-vă! Mâncăm şuncă Sissi şi Emmentaler, dom’le, în loc de praz şi salamul nostru strămo­şesc cu soia.
Câtă lipsă de inspiraţie pe domnul Dragnea să iasă cu un astfel de mesaj în faţa româ­nilor care gândesc. Că n-o curge numai lapte şi miere în ţărişoara noastră e limpede, dar parcă e prea devreme pentru un stânga-mprejur la naţio­nalism şi xenofobie în curbura Carpaţilor! Abia ce am scăpat de ele! Chiar crede şeful PSD că dacă ungurii l-au făcut premier pe Orban pe un astfel de discurs şi românii vor face la fel? Consideră domnul Drag­­nea că românii s-au săturat aşa de repede să bea cafeaua la Viena, să facă plajă la Myrtos şi să admire Mona Lisa la Paris? Speră domnul Dragnea că tot îngânând cu subînţeles “Julien” şi “Werner”, uităm că toate nefericirile care sunt în România de azi sunt creaţia unor “escu” şi “tase” colegi cu el? Românii nu au pierdut petrolul şi pădurile în luptă cu Julien şi nici la ruletă cu Werner. Le-a vândut Năstase!  Pentru isprăvile fostului său şef la partid, în Japonia, domnul Dragnea ar fi trebuit să-şi facă sepuku. Dar n-o face, ci, atunci când nu explică teoria chi­britului la tablă, o dă aşa mai cu fereală pe aria naţionalistă şi xenofobă, să nu se vadă totuşi prea urât de la Bruxelles.
Îl rog pe domnul Dragnea să nu îmi ceară să cred că dacă aş urî străinii aş fi şi mai bun român şi ţărişoara ar fi mai pricopsită. E fumată rău pro­paganda asta! Am auzit-o 23 de ani la telejurnal şi singura convingere care mi-a lăsat-o e că ea a fost folosită ca şampon de creier cu atât mai intens cu cât Puterea avea mai puţin de oferit pentru binele oamenilor.
Nu pentru că liberalii îl sus­ţin, nici pentru că e propus premier de USR sunt alături de conaţionalul Cioloş în faţa acestei campanii a PSD. Sunt solidar cu el ca român tolerant, care nu vrea nici măcar aşa ca joc politic sau la mişto să inducem în minţile oamenilor ura faţă de semeni, de orice naţionalitate ar fi.
Iar pentru asta spun “Şi eu sunt Julien!”
M-aş băga şi la Attila şi Hunor, dar văd că ei nu sunt în pericol. Domnul Dragnea îi aşteaptă pe covorul roşu să-i altoiască la majoritate.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean