Clanul Resmeriţă (PSD). Îndrăzneşte SĂ CREZI în CORUPŢIE

Articolul a fost vizualizat de 1,373 ori

pag 11 - MARE Resmerita, fiulCampania candidatului Cristian Resmeriţă, locul întâi la Senat pe lista PSD, a fost scurtcircuitată de dosarul penal aflat pe rolul Înaltei Curţi. Judecătorii l-au chemat la bară în 23 noiembrie, dar cauza s-a amânat pentru 22 februarie 2017. Resmeriţă junior a preluat Primăria Lupeni după ce tatăl său, fostul primar, a fost priponit de mascaţi pentru un tun de zece milioane de lei. Clanul Resmeriţă are o avere faraonică acaparată în muni­cipiul Lupeni, una dintre cele mai sărace aşezări urbane din judeţul Hunedoara. Atât tatăl, cât şi fiul sunt în vizorul magistraţilor pentru corupţie.
Cristian Resmeriţă, fost de­putat PSD şi actual primar al municipiului Lupeni, este acu­zat că a deturnat bani de la Parlament spre fratele său în mod necuvenit.
Agenţia Naţională de Inte­gritate a stabilit că Resmeriţă junior a fost în conflict penal de interese. Potrivit in­spec­torilor ANI, Cristian Res­me­riţă „în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcţia de con­silier în cadrul Biroului par­lamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Judeţul Hune­doara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”. Instanţa de fond a confirmat conflictul penal în care s-a aflat deputatul PSD, însă acesta a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La termenul din 23 noiembrie, judecătorii au amâ­nat verdictul pentru luna fe­bruarie a anului viitor.

pag 11 - Circul foamei de la Lupeni

Dinastia Resmeriţă a îngenuncheat Lupeniul

Cristian Resmeriţă a renun­ţat în vară la mandatul de de­putat pentru a candida la pos­tul de primar al municipiului Lupeni, post pe care l-a ocupat tatăl său din anul 2000. Res­meriţă senior fusese săltat de mascaţi şi băgat la „răcoare” în dosarul „Gala Bute”. Fotoliul de primar a fost predat în familie, fapt ce a generat suspiciuni că Resmeriţă junior ar fi avpag 11 - Resmerita, tatălut misiunea de a acoperi unele găuri în înscrisurile primăriei, înainte să mai cadă un dosar penal în sarcina seniorului. După câteva luni de primărie, Cristian Resmeriţă s-a sucit din nou şi vrea iar la Casa Po­porului, fiind primul pe lista pentru Senat întocmită de PSD.

 

About Redacţia REPLICA