Primarul Dan Bobouţanu somat să prezinte dovezi, ori să-şi ceară public scuze

Articolul a fost vizualizat de 1,183 ori

Politicienii nu s-au dat în lături de la nimic pentru a îmbrobodi electoratul în goana după voturi. S-au spus vorbe grele, neadevăruri şi acuzaţii fără acoperire, toate justificate cu lozinca rudimentară că „Scopul scuză mijloacele”. Nu, mitocănia nu are în sine nimic de iertat. N-ai ce scuza în defăimare ori în insultă. Adversarii politici au sărit calul şi se duşmănesc, deşi sunt conştienţi P3 bobout 2că vor fi osândiţi să colaboreze după alegeri. În municipiul Hunedoara, primarul Dan Bobouţanu trebuie să se decidă dacă e dispus să sacrifice interesele hunedorenilor pentru căpătuiala PSD-ului, un partid care nu l-a ajutat deloc în alegeri şi nici după aceea
E cunoscut faptul că pri­marul Dan Bobouţanu nu face parte din gruparea de la vârful organizaţiei judeţene PSD Hunedoara.

Edilul nu este acceptat în „gaşcă” şi nu a beneficiat de susţinerea liderilor partidului. Bobouţanu nu poate conta nici pe Cristian Resmeriţă, can­didatul PSD pentru Senat, un parlamentar care n-a făcut nimic semnificativ pentru zona lui de baştină, fiind contestat vehement de primarii pesedişti din Valea Jiului. În aceste condiţii, conflictul artificial cu deputatul PNL Carmen Hărău nu slujeşte nici primarului Dan Bobouţanu, nici hunedo­re­nilor.

Hunedorenii au dreptul să ştie adevărul

Un prim pas spre nor­malitate a fost făcut de Carmen Hărău care îi cere primarului Dan Bobouţanu să tranşeze cinstit şi corect, cu actele pe masă, toate acuzaţiile din campanie. „Primarul Bobou­ţanu şi PSD au intoxicat spaţiul public cu acuze fără probe la adresa mea şi a grupului de firme pe care l-am condus. Înainte ca Bobouţanu să devină primar, vorbea despre fel de fel de contracte abuzive pe care le-aş fi semnat cu Pri­măria. Iată că au trecut mai bine de şase luni de când dom­nul Bobouţanu este primar. Şase luni în care a bifat doar ratarea unor proiecte şi a uitat de investitorii italieni pe care îi promitea în campanie. Dar a mai uitat un lucru: Unde sunt toate acele contracte cu care mă acuza în campanie? Oare dacă ele existau şi erau abuzive, nu ar fi făcut domnia sa nişte plângeri, nu ar fi ieşit cu ele public să-şi probeze atacurile din campanie? Acum, că s-a văzut cu sacii în căruţă, că a ajuns primar, pe domnul Bobouţanu nu îl mai inte­resează aflarea adevărului. A uitat de toate acele acuze pe care mi le adresa. Din păcate pentru el, pe mine mă inte­resează adevărul, mă inte­re­sează ca oamenii să ştie situaţia reală şi să nu mai fie intoxicaţi pe viitor cu astfel de poveşti nemuritoare, tactică folosită de PSD la fiecare rând de alegeri. Aşadar, vreau să îl somez public pe domnul Bobouţanu să prezinte public toate con­tractele semnate între Primărie şi grupul de firme pe care l-am condus, să-şi susţină şi cu dovezi acuzaţiile din campanie. El este primar, are acces la toate aceste informaţii. Dacă am cauzat şi cel mai mic rău Pri­măriei Hunedoara, să iasă şi să probeze cu acte. Dacă nu, să iasă şi să-şi ceară scuze public. Oricare dintre cele două va­riante ar fi cea corectă, hu­ne­dorenii au dreptul să ştie adevărul”, a spus deputatul Carmen Hărău.

 

About Marcel Bot