Data de 15 decembrie, incertă pentru deschiderea unui tronson al autostrăzii Lugoj – Deva

Articolul a fost vizualizat de 1,056 ori

La sfârşitul lunii noiembrie, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) stabilea 15 decembrie ca dată a deschiderii a încă 15 kilometri din Autostrada Lugoj – Deva, dar, potrivit celor mai recente informaţii oferite de reprezentanţii companiei, recepţia lucrărilor ar putea fi amânată.

p4 MAIN autostrada 1
Compania Naţională de Admi­­nis­trare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că va începe „în pe­rioada imediat următoare” in­specţia tehnică la Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, fără a da ca sigură data de 15 decembrie pentru deschiderea tronsonului de 15 kilometri, a cărui inaugurare a fost programată la acea dată. Marţi, directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, a vizitat şantierul de pe Autostrada Lugoj – Deva. “La lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe sectorul Dumbrava – Mar­gina se execută ultimele lucrări pentru amenajarea nodului rutier de la Margina.

De asemenea, se lucrează la fi­nalizarea lucrărilor de sem­nalizare verticală şi orizontală – marcaje, table indicatoare. La solicitarea Antre­pre­norului ge­neral privind recepţia şi, im­plicit, deschiderea celor 15 km de autostradă, am dispus ca în perioada imediat următoare să se efectueze inspecţia tehnică”, a declarat Homor, într-un comunicat de presă. Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, în lungime de 28 de kilometri, este construit de aso­cierea SALINI IMPREGILO SpA şi S.E.C.O.L, iar valoarea con­tractului încheiat în octombrie 2013 este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85 la sută reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fon­dul de Coeziune.

About Daniel Guta