Comunicat. Fără insolvenţă, CEH riscă direct falimentul

Articolul a fost vizualizat de 937 ori

termocentrala mintia ziar

Complexul Energetic Hunedoara riscă să-și întrerupă activitatea în câteva zile, din cauză că la termenul de luni judecătorii au amânat intrarea în insolvență. Acesta este principalul mesaj  transmis într-un comunicat de presă transmis de administraţia Complexului. Judecătorii au decis ca termen de judecare a insolvenţei la CEH data de 27 decembrie.
“Având în vedere faptul că situația financiară și economică a societății se agravează cu fiecare zi în care lipsa de lichidități face imposibilă achizițio­narea materiilor prime și materialelor de strictă necesitate și fără de care societatea nu va mai putea continua să extragă cărbune, să producă energie electrică și să furnizeze agentul termic necesar încălzirii populației în Valea Jiului și Municipiul Deva, termenul de 27.12.2016 echivalează cu COLA­PSUL SOCIETĂȚII”, se arată în comunicat.
CEH are datorii foarte mari către furnizori, iar primele subunități afec­tate vor fi termocentralele care mai pot funcționa doar câteva zile.
Potrivit conducerii CEH, Com­plexul nu poate să facă în prezent nicio plată către furnizori, iar furnizorul de gaz l-a somat că miercuri, 21 de­cembrie, întrerupe furnizarea către termocentrale.
Și asta în condițiile în care în această perioadă există o cerere pe piață de energie. Iar după termocentrale urmează unitățile miniere din Valea Jiului, a căror activitate urmează să intre într-un program de reorganizare.
Conducerea CEH a depus luni în instanță o cerere de schimbare a termenului de judecată a insolvenței pentru a se evita blocarea activității.
Pe de altă parte, mai mulți lideri de sindicat amenință cu proteste și se tem pentru ceea ce va urma în condițiile în care prin amânarea intrării CEH în insolvență activitatea nu va mai putea continua și nici nu mai poate fi respectat contractul colectiv de muncă. Adică, drepturile convenite în acest act nu mai pot fi respectacte, iar minerii si energeticienii vor avea de pierdut.

About Administrator