Noul trend în materie de turism: vacanţele pentru „singles”

Articolul a fost vizualizat de 912 ori

Thumbs up couple happy in Stockholm, Sweden. Excited people givi

În ultimii ani portalurile de turism au devenit tot mai complexe: dacă la început acestea ofereau un singur serviciu, acum diferite portaluri naţionale sau transnaţionale şi-au diversificat oferta şi pun la dispoziţia clienţilor nu doar cazare, ci şi recomandări, asigură ransportul către destinaţiile turistice, oferă vacanţe city-break-uri sau doar transport cu avionul, la cele mai mici preţuri. Pe de altă partenici agenţiile matrimoniale nu au stat degeaba: pentru a-şi menţine clienţii, dar şi pentru a le oferi acestora şansa de a îşi împlini dorinţa, de a-şi întâlni perechea, au ajuns să combine oferta de matrimoniale cu ofertele turistice: „Revelion 2017, 28 decembrie – 3 ianuarie, în Grecia. Poate a sosit momentul să dai mai multă importanţă vieţii, să iei o hotărâre importantă. Participă şi tu la un revelion de vis, ieşi din rutină şi bucură-te de compania altor persoane singure, care au hotărât ca în această noapte magică să ciocnească pentru un nou început. Un început al unei noi iubiri. Nu aştepta prea mult, poţi să rămâni fără loc… participă singles din toată ţara!” Aşa sună doar unul dintre zecile de anunţuri care au umplut mediul online.

 

 

Demi-pensiune, transport şi petrecere de Revelion

 

„Plaja din Paralia Katerini te aşteaptă cu cele mai tari surprize pentru noaptea dintre ani. Vino alături de noi şi petrece în stil mare, alături de persoane singles, care doresc să socializeze, să-şi facă noi prieteni şi chiar să pună bazele unei relaţii serioase”, anunţă o altă ofertă. Oferta de cazare include demi-pensiune, transport şi festivitatea de Revelion. Un asemenea eveniment pare a fi locul ideal pentru a întâlni sufletul pereche, dar şi pentru a intra în detalii cu reprezentanţii agenţiei matrimoniale, referitor la serviciile pe care aceasta le oferă. „Singur de Revelion în faţa televizorului, cu o sticlă de şampanie în faţă? Cu prietenii care sunt toţi cupluri sau cu părinţii? Sau împreună cu familii cu copii, cu unici? Pentru persoane open-mind, care ştiu să se distreze într-un grup, dar, din păcate nu-l au pe cel potrivit, pentru persoane care-şi doresc să iasă, dar n-au cu cine, pentru persoane care nu-şi doresc să fie singure de Revelion organizăm, an de an, începând cu 2010, asemenea evenimente”, anunţă o altă firmă care organizează evenimente pentru persoane fără pereche.

 

 

Clienţi: „educaţi, comunicativi şi veseli”

 

„Am divorţat acum zece ani şi încă sunt singură. În primii ani am muncit foarte mult. Probabil a fost modul meu de a mă detaşa puţin de… întâmplările nedorite din viaţa mea. Însă, chiar dacă până acum nu mi-am găsit perecha potrivită, cred că viaţa nu e făcută ca să o trăim singuri. Tristeţea este mai mică, dacă o împărţim la doi, aşa cum bucuria este mai mare, dacă e împărtăşită. Ştiam de site-urile de matrimoniale, însă de genul ăsta de vacanţă nu am mai auzit… De obicei, până acum am mersPAG 8 (2) în diferite ieşiri cu prietenii, dar la aşa ceva nu m-am gândit… Da, dacă nu sunt costuri exagerate, m-ar tenta, de ce nu? Trebuie să fii deschis oportunităţilor”, spune o hunedoreancă de peste 35 de ani. Vacanţe pentru singles nu sunt organizate, însă, numai peste graniţe. O altă companie, de pildă, companie oferă vacanţe la băile Govora, iar preţul este de aproape 1.200 de lei. Vacanţa include un program plin, mese îmbelşugate, petreceri, ba chiar şi o pomană a porcului, ţuică, vin fiert şi foc de tabără. Organizatorii acestor vacanţe „pentru singles” caută clienţi: „educaţi, comunicativi şi veseli”. Un asemenea grup poate ajunge până la 100 de persoane, iar cazarea se face, după cum anunţă ofertele, la hoteluri de trei stele. Psihologii confirmă faptul că, de sărbători singurătatea se simte cel mai acut. Nu degeaba în luna decembrie se înregistrează cele mai multe gesturi tragice şi fără întoarcere. Fiţi totuşi precauţi: verificaţi seriozitatea organizatorilor şi, chiar dacă sunteţi o persoană prietenoasă, amintiţi-vă că este nevoie de timp pentru ca o persoană să-şi demonstreze buna credinţă şi bunele intenţii.

 

 

 

About Ada Beraru