Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,362 ori


Agricultură

O delegaţie de oameni de afaceri din China, din Regiunea Autonoma NINGXIA-HUI, efectuează o vizită în judeţul nostru, cu scopul de a iniţia procedurile de constituire a unei societăţi comerciale în domeniul achiziţiei, livrării şi exportului de piei de ovine. Din delegaţie fac parte doi oameni de afaceri cu decizie din cadrul unui gigant economic chinez.

Prognoză

Misiunea CE şi cea a FMI au revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru România în acest an, de la 1,8 – 2,3% la 1,5 – 2%, din cauza recesiunii estimate în zona euro şi a deteriorării condiţiilor de pe pieţele internaţionale, a anunţat reprezentantul CE, Istvan Szekely.

Preţuri

Perioada în care se va efectua liberalizarea treptată a preţurilor la energie pentru populaţie a fost prelungită cu doi ani, urmând să aibă loc în perioada 2013-2017, a declarat duminică şeful misiunii Comisiei Europene (CE) în România.

Jeffrey Franks

Şeful FMI pentru România a declarat, luni, că demisia premierului Emil Boc nu schimbă nimic din acordul pe care FMI l-a încheiat cu România.

Obligaţiuni

România a atras 1,5 miliarde dolari din vânzarea de obligaţiuni pe 10 ani la un randament de 6,875% pe piaţa din SUA, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Bogdan Drăgoi. Titlurile au fost vândute cu un cupon de 6,75%, iar cu discountul acordat randamentul total ajunge la 6,875%.

Nu salarii

“Am convenit cu Guvernul că nu există loc în buget pentru o creştere a pensiilor şi salariilor în 2012”, a declarat, duminică, şeful Misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, la încheierea evaluării acordului de tip preventiv cu autorităţile de la Bucureşti. Precizările privind posibilitatea majorării pensiilor şi salariilor au fost date de ministrul muncii, Sulfina Barbu, care a declarat în Parlament că este nevoie de o creştere economică între 1,8 şi 2,3 la sută pentru a fi posibilă indexarea pensiilor şi a salariilor cu maximum 5%.

About Adrian Sălăgean