Ce avantaje oferă Primăria Deva investitorilor

Articolul a fost vizualizat de 794 ori

Administraţia locală pune la bătaie jumătate de milion de euro sub formă de facilităţi fiscale pentru firmele care creează noi locuri de muncă la Deva. Proiectul este în dezbatere publică şi poate fi îmbunătăţit până la data de 20 ianuarie 2017, după care va fi supus la vot în Consiliul Local
Proiectul poartă numele de „Sche­ma de ajutor de minimis pentru atra­gerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul muni­cipiului Deva” şi se adresează IMM-urilor. Facilităţile fiscale care se pot acorda întreprinderilor prin Schema de minimis sunt reducerea sau scu­tirea de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, în funcţie de valoarea investiţiilor efectuate şi a numărului de noi locuri de muncă.

Proiect ajutor
Condiţii de obţinere a ajutorului fiscal
Pentru investiţiile care au o valoare mai mare de 500.000 euro şi crearea a cel puţin 25 de noi locuri de muncă se acordă o reducere de 30% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren. Dacă investiţia depăşeşte 1.000.000 euro şi sunt înfiinţate cel puţin 50 noi locuri de muncă se acordă o reducere de 40% la plata impozitului pe clădiri şi scutire de la plata impozitului pe teren. La investiţii de peste 2.000.000 euro şi 100 de noi locuri de muncă se acordă reducere de 50 la sută a impozitului pe clădirii şi o scutire de la plata impo­zitului pe teren, iar pentru investiţii de peste 5.000.000 euro şi cel puţin 200 noi locuri de muncă, scutirea este in­tegrală la clădiri şi terenul aferent in­vestiţiei. Facilităţile se dau în limita bugetului alocat şi al pragului de minimis, până la expirarea valabilităţii schemei (31.12.2020), pe o perioada de patru exerciţii financiare conse­cutive. Echivalentul în euro al facilităţii acordate pe fiecare an fiscal, va fi obţinut la cursul de schimb al BNR, la data acordării.
Valoarea totală estimată a ajutorului este de 500.000 euro, câte 125.000 de euro pentru fiecare an, începând cu 2017. Facilităţile fiscale prevăzute de prezenta schemă se acordă investiţiilor începute după data intrării în vigoare a Schemei.
Even­tualele propuneri, sugestii sau opinii se pot depune fie în scris la sediul Pri­măriei municipiului Deva, Com­par­timentul centrul de informare a cetă­ţeanului, fie pe adresa de e-mail: pri­mar@primariadeva.ro.
Termenul limi­tă până la care se pot primi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de ho­tărâre este data de 20 ianuarie 2017.

About Marcel Bot