Cetatea în slujba cetăţenilor în dificultate

Articolul a fost vizualizat de 706 ori

În medie 100 de persoane din municipiul Deva au beneficiat, lunar, de ajutoare sociale acordate în baza Legii privind venitul minim garantat. Îngrijorător e faptul că foarte puţine fonduri merg spre tinerii aflaţi în dificultate. 

p4 - asistati
Primăria Deva hrăneşte o sută de persoane, în medie, lunar la Cantina de ajutor social. Cel mai mare număr de beneficiari ai acestui serviciu social s-a înregistrat în luna ianuarie (127 de persoane), iar cel mai mic, în luna noiembrie (58 de persoane).
Pe parcursul anului trecut, Primăria Deva a ajutat 166 de familii sau persoane cu ajutor de urgenţă, în valoare totală de 137.600 de lei, conform criteriilor stabilite prin hotărâre a Consiliului Local Deva şi pe baza actelor doveditoare şi a anchetelor sociale efectuate de Direcţia de Asistenţă Socială Deva. De asemenea, 89 de familii beneficiare de ajutor social au primit ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în valoare de 58/lună/familie în perioada sezonului rece. Un număr mediu de 580 de persoane cu grad grav de dizabilitate au beneficiat de o indemnizaţie lunară, în timp ce alte 212 dosare de in­dem­nizaţie lunară pentru persoane cu dizabilitate gravă au fost încetate, în cursul anului trecut, din diverse motive (decesul persoanei bolnave, încadrarea în alt grad de dizabilitate, angajarea unui asistent personal etc.). Com­parativ cu datele prezentate, doar 13 persoane au primit, lunar, în perioada aprilie-iunie 2016 şi septembrie-decembrie 2016, tichete educaţionale în valoare de 50 lei/persoană, conform Legii privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor care provin din familii defavorizate.

About Marcel Bot