Penalii îşi iau ţara înapoi

Articolul a fost vizualizat de 836 ori

Nu e nimic complicat. Totul e foarte simplu. E suficient să fii cinstit ca să vezi că domnul Dragnea este cremene în hotărârea sa de a scăpa de necazuri penale, laolaltă cu tot leatul de condamnaţi şi anchetaţi din care şi domnia sa face parte. Ajuns cel mai puternic om politic al momentului, a avut de ales între schimbarea legilor care-l condamnă şi puşcărie. Evident, a mers pe prima variantă. Un eşec pe linia asta a fost din capul locului INACCEPTABIL. Practic, ordonan­ţele „lui Dragnea” sunt cele mai importante puncte din programul de Guvernare al PSD, înscrise însă în secţiunea ascunsă electoratului. Cal­cula cineva că doar în PSD, prin aplicarea graţierii şi dezincriminarea abuzului în serviciu, sunt 62 de po­liticieni anchetaţi sau condamnaţi care vor scăpa de apăsarea penală odată cu toată furăciunea lor. Spicuim, aleatoriu,  din listă nişte nume: Liviu Dragnea, Ion Iliescu (graţierea l-ar scăpa de urmărirea penală pentru Mineriade), Victor Viorel Ponta, Adrian Nastase (spre exemplu, în dosarul “Trofeul Calităţii” principala infracţiune este abuzul în serviciu, iar Năstase este beneficiarul folosului), Dan Şova (şi toţi responsabilii de la CE Turceni şi Rovinari, care i-au îmbogăţit pe Ponta şi Şova), Darius Vâlcov (fost ministru PSD al Finanţelor, care îşi ascundea furăciunea prin cimitire), Sebastian Ghiţă, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Dan Ioan Popescu sau Ecaterina An­dronescu (fost ministru al Educaţiei). Numai pe această falangă a corupţiei prejudiciul total este de 1,5 miliarde de euro, bani furaţi pe vecie începând de marţi seara.
Libertate pentru hoţi şi securizarea furăciunilor. E destul să fii onest ca să vezi că asta a vrut domnul Dragnea, dar din jenă electorală s-a ferit să o spună. Nu are niciun interes să saboteze toată zdroaba cu manipularea din studiourile mogulilor penali (scuze, foşti penali). Are nevoie, cred, ca tot mai mulţi telespectatori manipulaţi crunt în realitatea paralelă construită acolo să creadă că el, Dragnea, este omul cinstit, serios şi cu iubire de ţară pe care nişte “agenturi” (ăsta cred că e termenul cel mai bun în context!) vândute occiden­tului în frunte cu preşedintele Iohannis vor să-l bage la bulău.
Oricum, prudenţa domnului Drag­nea mi se pare excesivă. Pe termen scurt, domnul Dragnea nu riscă nimic ca să prindă de marţi la conac zori de zi fără cazier. A câştigat recent alegerile cu brio, deţine toate punctele cheie în stat şi nu are nimic să i se opună. Un preşedinte de partea legii, dar fără mijloace legale de intervenţie, o opoziţie ajunsă propria ei caricatură şi 100.000 de oameni în stradă nu sunt vămi destul de puternice pentru a bloca Urgenţa domnului Dragnea. S-a văzut asta marţi seara. Odată cu adoptarea ordonanţelor, avem însă, paradoxal, un câştig în transparenţă. Practic, domnul Dragnea şi-a asumat fără echivoc pen­tru istorie că el este cel care a dat prima lovitură în inima democratică a Ro­mâniei. Iar primul pas este supunerea Justiţiei. Ministrul Justiţiei (ironie amară!), domnul Iordache, ştie cel mai bine asta. A înghiţit cu pâine oprobiul public din toate părţile, inclusiv prin niznaiul domnilor Dragnea şi Grin­deanu, dar, surd şi orb la toate, a mers înainte ca un fanatic ca să treacă prin Guvern ordonanţele. Şi le-a trecut pentru că ele reprezintă miza ultimelor alegeri pentru domnul Dragnea, şeful său politic cu succes la urne.
Şi chiar mai mult decât atât. Că până la urmă, s-a văzut, scopul loviturii mafiote de marţi nu este doar scăparea lui Dragnea şi a hoţilor deja prinşi, ci şi securizarea hoţiilor viitoare, fie că sunt comise cu şpagă la contract sau prin acte normative.
Ce va urma?
În stradă se strigă “Jos Guvernul”! Eu zic că e posibil ca de data asta domnul Dragnea să asculte vocea străzii.
Ar fi pentru domnia sa un câștig la două capete. Un guvern interimar nu mai poate retrage ordonanțele penale. În plus trebuie observat că Dragnea este din ce în ce mai puțin condamnat. Deci numa’ bun de prim-ministru.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean