Finanţare pentru mici afaceri – Proiect

Articolul a fost vizualizat de 743 ori

Antreprenorii cu firme mici şi mijlocii (IMM) din România vor putea obţine ajutoare nerambursabile de la stat de până la 250.000 de lei (circa 55.000 Euro) pentru investiţii, în cadrul noului Program Comerţ 2017. Informaţia apare într-o pro­punere de procedură de derulare a acestui program, emisă luni de Mi­nisterul pentru Mediul de Afaceri – Direcţia Politici Antreprenoriale.
Astfel, în Programul Comerţ 2017 ajutorul nerambursabil de la stat ar urma să crească de la 200.000 de lei, cât era anul trecut, la 250.000 de lei. Intensitatea ajutorului va fi de ma­ximum 90%, ceea ce înseamnă că be­neficiarul va trebui să suporte mini­mum 10% din investiţie din banii lui şi tot TVA-ul. De asemenea, antre­prenorii vor trebui să facă mai întâi cheltuielile din banii lor, pentru ca apoi să primească ajutor financiar de la stat în baza cheltuielilor eligibile în pro­gram, din câte pare să reiasă din această propunere de procedură.
“Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA)” – se arată în proiect.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017 va fi de 49.949.000 lei. Prin implementarea programului în anul 2017 statul es­ti­mează că va acorda ajutor de minimis unui număr de minim 200 de bene­ficiari. Schema ar urma să fie valabilă până la 31 decembrie 2017, iar plăţile în cadrul schemei de minimis ar urma sa fie efectuate până la 31 decembrie 2018.
Potenţialii beneficiari vor depune planuri de investiţii, în baza cărora vor fi selectaţi. Firmele doritoare vor putea aplica pentru banii din programul Comerţ 2017 pe site-ul Direcţiei, aip­pimm.ro.­
Acest program NU este încă des­chis, fiind necesară adoptarea pro­cedurii în forma sa finală şi deschiderea sesiunii de înscrieri prin aplicaţie electronică.

Mai multe informaţii pe www.­startup­cafe.ro.

Tags: ,

About Administrator