Ce lucrări angajează Consiliul Judeţean Hunedoara în 2017

Articolul a fost vizualizat de 915 ori

Consiliul Judeţean Hunedoara reia o serie de proiecte de infrastructură, aflate pe agenda publică de mai mulţi ani, dar nefinalizate. Este vorba, printre altele, de „Drumul lui Băsescu”, calea spre Sarmizegetusa Regia sau barajul de la Mihăileni.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a prezentat într-o conferinţă de presă organizată luni, 13 februarie, câteva proiecte prioritare ce se află în atenţia administraţiei judeţene pentru anul în curs.

Drumuri judetene
Transport eco în Vale
Bobora a vorbit despre reluarea lu­crărilor la controversatul drum ce leagă Valea Jiului de Băile Herculane, su­pranumit şi „Drumul lui Băsescu”, un proiect susţinut de turişti şi de afa­cerişti, dar contestat de activiştii me­diului care pretind că va fi compromisă pădurea virgină din zonă. Drumul Rusu – Parâng este pe agenda prio­rităţilor investiţionale pentru adminis­traţia judeţeană, potrivit celor declarate de Mircea Bobora, care a readus pe tapet un alt proiect mai vechi privind transportul public cu vehicule eco în Vale. „Valea Jiului se pretează pentru a avea un traseu de la un capăt la celălalt, de la Valea de Brazi până la Lonea, ca să zicem. Mai mult decât atât, acest proiect are o oportunitate de excepţie, inclusiv pe fonduri europene Axa 3 vizând reducerea emisiei de CO2”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Drumul de la Costeşti spre Sarmi­zezetusa Regia, rupt de viitură, va fi refăcut cu fonduri judeţene şi guver­namentale. Drumul fusese modernizat de curând cu fonduri europene.
Lăcaşele de cultură
Casa de cultură de la Orăştie şi cea din Hunedoara, două imobile preluate în administrare de Consiliul Judeţean, revin pe agenda obiectivelor inves­tiţionale. „Orăştie are apelativul de centru cultural al judeţului Hunedoara, dar modernizarea casei de cultură s-a tot amânat. A fost preluată de mai mult timp la Consiliul Judeţean, nu s-a făcut nimic în domeniul renovării şi al dării în folosinţă a acestui obiectiv. La Casa de Cultură din Hunedoara, lucrările care s-au efectuat, credem noi, nu sunt de cea mai bună calitate sau, mai bine zis, suportă îmbunătăţiri, pentru ca şi acest edificiu să fie modernizat”, a explicat Bobora.

About Marcel Bot