Competiţia de freeride de la Uricani, unică în România

Articolul a fost vizualizat de 738 ori

Pe lângă competiţia clasică de fre­e­ride din masivul Oslea, lângă Uri­cani, concurenţii mai trebuie să facă faţă unei provocări: să urce pe jos versantul pe o distanţă de 3,5 ki­lometri, cu plecare de la cota 1300 de metri, până la nivelul crestei, la 1940 de metri. Odată ajunşi în vârf, începe distracţia pe un teren virgin, cu zăpadă afânată, numai bună pentru amatorii de adre­nalină. Competiţia presupune două categorii: Open Sky şi snowboard (100 de concurenţi) şi Pro Ski şi snowboard (30 de con­curenţi).

Competitia de freeride de la Uricani, unica in România

Singurul concurs de freeride cu urcarea versantului
„Oslea Hiride” a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 februarie, de la Complexul Cheile Buții din Câmpu lui Neag (Uricani). „Competiția, care are loc de ani buni în Masivul Oslea şi care aduce la linia de start cei mai buni schiori și snowboarderi din România, se va desfășura şi în această iarnă după coordonatele bine cunoscute. În 25 februarie 2017, la Uricani – zona Câmpușel, ne adunăm și dăm startul singurei competiții de freeride din țară care include și partea de urcare a versantului. Concurent, susținător sau spectator, cu toţii vor experimenta o aventură unică, alături de oameni pasionați, care nu stau pe gânduri când vine vorba de adrenalină. Peisajele și zăpada sunt și ele un punct forte pentru alegerea ce o vei face înainte ca primăvara să își intre în drepturi. Așadar, ne vedem în 25 februarie la Câmpușel să scriem împreună încă un capitol în istoria Red Bull Oslea Hiride. Ne-am decis ca celor ce n-au fost până acum să le stârnim curiozitatea, iar celor care au mai fost să le trezim amintiri”, anunţă organizatorii. Fiecare dintre secțiuni include patru categorii – feminin open, masculin open, feminin pro și masculin pro. Pentru clasamentul final, se va lua în considerare atât timpul de urcare, cât și stilul de coborâre.
Cel mai bun timp primește 100 de puncte (toate secțiunile cumulate: schi, snowboard masculin şi feminin), iar punctajul scade cu câte un punct, în funcție de poziţia ocupată.

Tags: ,

About Ada Beraru