Promisiunea guvernării PSD de la Deva. 5,2 miliarde de euro fonduri europene atrase până la finele anului

Articolul a fost vizualizat de 676 ori

Prezenţa vicepremierului Sevil Sh­hai­deh în judeţul Hunedoara a suscitat un interes direct proporţional cu cele 30 de miliarde de lei pe care doamna Shhaideh le are pe mână ca ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

fonduri europene
Parcă anticipând întrebările jurnaliş­ti­lor privitoare la criteriile de alocare a acestor bani către administraţiile pu­blice din România, doamna Shhaideh a promis că Ministerul Dezvoltării va finanţa proiectele propuse de edili doar pe baza importanţei acestora şi ni­ci­decum în funcţie de apartenenţa poli­tică sau de simpatii.
Aşa că, potrivit vicepremierului, proiectele­ pri­marilor vor primi finanţare numai dacă corespund din punct de vedere tehnic şi nu au în vedere obiective megalo­ma­nice înaintea celor de strictă necesitate – apă, canalizare, drumuri, dispensare, şcoli, grădiniţe, creşe, poduri şi ilumi­nat public – în special la ţară.
5,2 miliarde de euro până la 31 decembrie
Una dintre promisiunile făcute de gu­vernul PSD, prin vocea vicepre­mie­r­u­lui Shhaideh, vizează atragerea de fonduri europene. Domnia sa a declarat că, împreună cu toţi directorii autorităţilor de management, şi-a asumat ca la data de 31 decembrie 2017 suma rambur­sată României de către Comisia Europeană să fie de 5,2 miliarde de euro. “Prin unirea celor două ministere – Dezvoltare cu Fonduri Europene – în acest moment, reușim să avem o co­relare a tuturor surselor de finanțare pentru infrastructura locală. Împreună cu toți directorii autorităților de management ne-am propus și ne-am asumat ca, la 31 decembrie 2017, suma rambursată României de către Comisia Europeană să fie de 5,2 miliarde de euro”, a spus vicepremierul. Pentru a atinge acest target şi astfel a-şi respecta promisiunea, Sevil Shhaideh are în ve­de­re chiar şi organizarea unor echipe mo­bile la minister, care se vor deplasa în teritoriu pentru a ajuta la rezolvarea pro­blemelor apărute în elaborarea proiectelor.

About Administrator