DECLARAŢIE DE PRESĂ. Declinul economic este imputabil guvernării PSD

Articolul a fost vizualizat de 971 ori

                        Bucureşti, 14 martie 2017
    Ref. Guvernul Grindeanu: curs istoric pentru un euro, creştere accelerată a preţurilor, explozia importurilor şi fonduri europene zero


declaratie de presa 14 martie

Senatorul PNL Carmen Hărău consideră că semnalele economice din primele două luni ale anului sunt extrem de îngrijorătoare şi aduc aminte de anul 2008, când un premier profund iresponsabil amăgea profesorii şi medicii cu majorări salariale spec­taculoase, în vreme ce economia se prăbuşea încet şi sigur, iar încasările la buget deja scădeau: „Vreau să cred că mai sunt politicieni responsabili în coaliţia de guvernare PSD-ALDE care vor reacţiona dur şi ferm la politica dezastruoasă a Guvernului Grindeanu şi nu vor permite ca economia să se ducă în prăpastie. Dacă ar fi să caracterizăm contra-performanţele acestui cabinet, ele s-ar rezuma astfel: o explozie a cursului leu/euro în numai o lună de la adoptarea bugetului, cu impact direct asupra celor care au rate bancare şi asupra agenţilor economici din domeniul comerţului exterior, o creştere accelerată a preţurilor de consum şi scăderea puterii de cump­ă­rare a populaţiei. Tot în categoria contraperformanţelor evidente intră şi absorbţia zero de fonduri europene nerambursabile, execuţia bugetară deficitară pentru primele două luni, precum şi costurile tot mai mari cu dobânzile în sarcina datoriei publice, pe care le angajează Sorin Grindeanu pentru a acoperi cheltuielile bugetare uriaşe pe care le-a programat pentru acest an. Din păcate pentru cetăţeni, decontul pentru această politică păguboasă a început deja să vină şi nu va fi plătit de vreun ministru sau de prim-ministru, ci de fiecare cetăţean în parte. Oricine poate constata că deja băncile refuză să mai împrumute Guvernul şi că în două şedinţe consecutive Ministerul Finanţelor nu a reuşit să vândă obligaţiuni pe termen lung, chiar la costuri duble cu dobânzile.”
Carmen Hărău, senator de Hunedoara, solicită măsuri urgente şi ferme de relansare economică, altfel economia riscă să se contracteze încă din acest an: ”Domnul Grindeanu să nu uite niciun moment că a construit bugetul pentru anul 2017 pornind de la o prognoză falsă de venituri bugetare, pe o estimare total nerealistă a PIB şi a creşterii economice în termeni reali de 5,2% din PIB, bazându-se pe un curs leu-euro de 4,46 lei. Vedem că niciuna dintre premisele pe care şi-a construit PSD-ALDE bugetul pentru 2017 nu se susţine şi temerea cea mai mare este aceea că la rectificarea bugetară din vară nu se vor putea asigura nici resursele pentru cheltuielile minimale ale statului român: pensii, salarii, educaţie, să­nătate sau apărare. Dezastrul poate fi încă evitat, dacă domnul Grindeanu orientează guvernarea către susţinerea mediului de afaceri, cel pe umerii şi resursele căruia se sprijină activitatea întregului guvern.” a mai adăugat Carmen Hărău.

 Senator PNL -
     Eleonora-Carmen HĂRĂU

 

About Administrator