Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 738 ori

DEBITE. Restanţele la creditele acordate firmelor şi populaţiei însumau peste 13,6 miliarde lei la finalul lui februarie, valoarea acestora fiind în scădere cu 35,7% faţă de cea consemnată la sfârşitul aceleiaşi luni din 2016, potrivit datelor centralizate de Banca Naţională a României (BNR).
EXECUŢII CU ANUNŢ. Băncile nu vor mai putea să îşi execute silit clienţii sau pe giranţii acestora peste noapte, fără să îi anunţe. Asta pentru că vineri a intrat în vigoare o lege care modifică Codul de Procedură Civilă. Dacă până acum băncile puteau să înceapă executarea silită doar pe baza contractului de credit, de acum încolo vor trebui să dea clientul în judecată pentru a demonstra că datoria este corectă.
APICULTORII FĂRĂ AJUTOR. Apicultorii nu vor primi ajutorul de minimis de la stat pe care l-au solicitat pentru că au înregistrat pierderi importante din cauza vremii nevaforabile de anul trecut, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea. Asociaţia Crescătorilor de Albine din România a făcut numeroase adrese la Ministerul Agriculturii pentru obţinerea unui sprijin financiar, dar apicultorii nu au primit nimic, în pofida promisiunilor privind acordarea unui ajutor de minimis de 15 lei pe stup.
RADIERI. Numărul firmelor radiate a scăzut, în primele două luni din 2017, cu 50,81%, la 12.792 companii, faţă de 26.006 în perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.
IT. Dacă ani de zile toată lumea folosea Internet Explorer (IE), în ultimii ani Chrome, lansat de Google, domină autoritar piaţa browserelor din România. Pe plan local, 64,9% dintre români folosesc Chrome, în timp ce 11,55% Firefox, 7,34% Safari, 3.29% Samsung Internet, 3.25% IE şi 3.07% Opera.
PRIMA PORSCHE. Constructorul de automobile sport Porsche AG a obţinut rezultate financiare record pentru anul 2016, simultan cu vânzări record ale companiei. Una dintre consecinţe este acordarea unui bonus anual la o valoare record: 8.411 euro, plus o contribuţie suplimentară la fondul de pensii de 700 de euro pentru fiecare dintre angajaţii companiei. Porsche AG a reuşit să vândă 237.778 vehicule, cu 6% mai multe faţă de anul precedent, veniturile fiind mai mari cu 4 procente, adică 22,3 miliarde euro.

About Administrator