Carmen Hărău: „Lovitură dură aplicată de PSD companiilor româneşti”

Articolul a fost vizualizat de 1,045 ori

MAIN harau declaratie - Copie

Senatorul PNL avertizează cu fermitate asupra faptului că Guvernul Grindeanu a luat mai multe măsuri nocive, care vor avea efecte dezastruoase, pe termen lung şi foarte lung, asupra companiilor româneşti la care statul este unic acţionar sau acţionar majoritar. 


„Nu au trecut mai mult de trei luni de la învestitura Guvernului Grin­deanu, iar mare parte din economie decontează cu vârf şi îndesat pro­misiunile făcute în campanie de PSD. Ca să pună în practică toate basmele spuse în campania electorală, alianţa de guvernare loveşte cu toată forţa exact în companiile profitabile din România. Astfel, printr-o decizie, Guvernul a hotărât ca toate companiile să vireze la bugetul de stat cel puţin 90% din profitul net realizat anul trecut! Da! Sunt foarte multe companii de stat care anul trecut au avut profit, şi nu unul neglijabil! De exemplu, Romgaz a avut un profit de cca. 1 miliard lei, Transgaz de 594,5 milioane lei, Transelectrica de cca 182 milioane lei, iar acestea sunt doar 3 exemple din multe altele. În anii trecuţi, din profiturile înregistrate, cca. 50% se virau la buget, iar restul mergea în investiţii, retehnologizare şi creş­te­rea competitivităţii acestor companii. Aşa s-a făcut că cifrele de afaceri şi profiturile au crescut de la un an la altul, salariile angajaţilor au crescut şi ele, iar statul a fost principalul bene­ficiar, prin veniturile de la buget, constant mai mari. Joi, 30 martie, Guvernul ne-a anunţat că această măsură nocivă nu este suficientă, ci că va jupui companiile şi de rezervele constituite de acestea în anii anteriori. Ştiţi cu ce echivalează acest lucru!? Cu o decapitalizare în forţă şi rapidă exact a companiilor viabile din economie, a celor profitabile, pentru că de la cele falimentare Guvernul nu are ce să ia şi nici nu are vreo preocupare să le redreseze! Efectele acestor măsuri vor fi cu totul dezastruoase în anii următori! Nu am sesizat ca Guvernul să fie la fel de harnic şi când vine vorba despre pro­fiturile optimizate fiscal de companii mari din străinătate, pe care le transferă peste graniţă fără nicio grijă! Noi, cei din PNL, am propus ca toate profiturile să fie impozitate în România şi nu în insule sau zone off shore. În această chestiune Guvernul Grindeanu tace!”, a declarat senatorul PNL Carmen Hărău.
Guvernul lui Dragnea, mult sub zero

Carmen Hărău, senator de Hu­ne­doara, consideră că, în pofida măsurilor disperate şi nocive de a strânge mai mulţi bani la buget, Guvernul Grin­deanu nu va reuşi să stimuleze econo­mia să crească la 5,2%: „Am văzut cu toţii cum arată situaţia bugetară după primele luni ale anului, când încasările sunt mai mici cu 490 milioane de lei faţă de anul trecut, faţă de 2016. Dacă vrea să-şi respecte toate promisiunile, Guvernul ar trebui să aibă în acest an venituri cu peste 31 de miliarde de lei mai mari faţă de anul trecut, fără să luăm în calcul şi legea salarizării unitare. Am mai spus şi zilele trecute, atunci când domnul Dragnea încerca să ne convingă că negrul este alb şi că noi nu vedem bine, că domnia sa raportează performanţele Guvernului Grindeanu la performanţele Guvernului Cioloş, pe care îl numea Guvernul Zero. Chiar şi aşa tot iese mai rău decât fostul guvern! Tragic este faptul că, prin tot ceea ce face Guvernul Grindeanu, acesta parcă se luptă cu mediul de afaceri, cu generatorii de valoare adăugată şi cu cei care creează locuri de muncă. Este deja o glumă să mai sperăm la o creştere economică sănătoasă şi mare, peste 5%, atâta vreme cât Guvernul României este principalul inamic al celor pe care se bazează creşterea economică.” a mai adăugat Carmen Hărău.

About Marcel Bot