Tiberiu Balint ia Deva, Lucian Gherman – preşedinte la Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 818 ori

Main Lucian Gherman nu a avut rival la Hunedoara

MAIN Tiberiu Balint ales sef peste liberalii deveni

 


Noul PNL prinde contur. Fuziunea PDL-PNL s-a produs în toate filialele locale ale judeţului Hunedoara, după doi ani şi jumătate de scandaluri răsunătoare cu impact electoral devastator. Rezultatele alegerilor interne arată că în majoritatea filialelor locale foştii preşedinţi şi-au reconfirmat statutul. Practic, bilanţul dovedeşte că imaginea unui PNL decimat şi nefrecventabil a fost creată artificial de câţiva lideri din Deva şi Hunedoara, care s-au agăţat cu disperare de „ciolan”.
În majoritatea filialelor locale au fost confirmaţi prin alegeri foştii preşedinţi interimari. Excepţie fac zece organizaţii mici de comună, unde au apărut nume noi. Ultima rundă se joacă pentru alegerea conducerii judeţene, la data de 22 aprilie, în Sala Sporturilor. La vot sunt convocaţi 262 de membri delegaţi de drept şi 524 de membri aleşi. Pentru şefia partidului se vor bate deputatul Lucian Heiuş şi Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior.

 
„Tot ce a fost va mai fi”
Tiberiu Balint a candidat pentru şefia PNL Deva fix la un an de la radierea sa cu unanimitate de voturi. Balint a câştigat alegerile cu voturile aceloraşi liberali care l-au scos din circulaţie în 2016. „Civilii” ar suspecta oarece lichelism, dar politic asta se numeşte „arta compromisului”. Şi funcţionează. „Am ales să revin (deşi nu era cea mai arzătoare dorinţă a mea) pentru a încerca să asigur acestei organizaţii un echilibru de care – sunt convins – are mare nevoie. (…) Am observat, dar mai de departe, convulsiile prin care a trecut această organizaţie şi la un moment dat era pe punctul de a alege ca preşedinte între două persoane – niciuna din Deva. (…winking Am tot spus multiplilor preşedinţi numiţi de-a lungul a doi ani şi jumătate că, dacă un singur liberal rămâne în Deva, acela trebuie să fie preşedinte. Pentru că Deva nu este o organizaţie care să importe persoane care să o conducă”, a spus Balint în discursul său.

 
„La greu, oamenii care ţi se alătură sunt de calitate”
Ultima filială locală care şi-a ales preşedintele a fost aceea din municipiul Hunedoara.
Acolo, scrutinul a fost simplu, pentru că un singur candidat şi-a manifestat dorinţa de a fi preşedintele. Lucian Gherman este liberal cu carnet de partid din 2004, însă a activat doar din 2008, după ce şi-a încheiat lucrarea de doctorat. „Suntem încă slăbiţi după furtuna care s-a abătut asupra noastră în vara anului trecut. Există totuşi două avantaje în această situaţie ingrată. Primul avantaj ar fi acela că atunci când începi o reconstrucţie într-o situaţie grea, oamenii care ţi se alătură sunt de calitate. Al doilea avantaj – şi unul important – este că singurul senator al Partidului Naţional Liberal este membru al organizaţiei municipiului Hunedoara şi reprezintă un stâlp important al acestei construcţii pe care ne dorim să o facem”, a spus Gherman în discursul său. „Eu sunt senatorul tuturor liberalilor din judeţul Hunedoara. Ştiu foarte clar care-mi este locul, iar scopul este acela de a sprijini proiectele tuturor celor care au interese legitime, idei bune pentru construcţie, şi voi face lucrul acesta temeinic pe parcursul celor patru ani. Voi fi alături de organizaţia liberală din municipiul Hunedoara şi din întreg judeţul, în măsura în care domniile lor au nevoie de mine”, a replicat senatorul PNL Carmen Hărău.

 
Ce zic „peţitorii” pentru şefia PNL Hunedoara
Ovidiu Furdui: „Cum am reuşit în administraţie, voi reuşi şi în plan politic. Nu am vrut să prezint o moţiune pentru că vreau să mă consult cu toţi colegii din organizaţiile locale şi cu colegii mei primari pentru ca să decidem împreună ceea ce este de făcut pe viitor. Cred în unitatea partidului şi în faptul că doar împreună suntem cu adevărat puternici.”
Lucian Heiuş: „<Unitatea liberală pentru prosperitatea hunedorenilor> este numele moţiunii cu care mă prezint în faţa colegilor liberali. Noi tot spunem că începem de la zero, dar nu este aşa. Nu începem niciodată de la zero. Trebuie să continuăm şi să avem înţelepciunea de a aduna în jurul nostru pe toţi liberalii, să fim uniţi şi să ne respectăm între noi. Apoi, rezultatele sunt sigur că vor veni.”

About Administrator