Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 830 ori

RETROGRADARE. Agenţia de evaluare Moody’s a anunţat că a redus perspectiva în ceea ce priveşte ratingul României de la pozitiv la stabil, dar a reconfirmat ratingul Baa3 pentru datoria pe termen lung. Analiştii agenţiei au redus perspectiva din cauza politicii fiscale expansioniste, care a dus la creşterea deficitului fiscal, iar politica macroeconomică a dus la lărgirea deficitului de cont curent, ceea ce va obliga Guvernul să se împrumute tot mai mult, iar ţara ar deveni astfel tot mai vulnerabilă la şocuri financiare externe.
SALARII. Salariul mediu la nivelul întregii economii a ajuns anul trecut la 2.088 de lei net pe lună, în creştere cu 12% faţă de anul 2015. Astfel, faţă de salariul mediu pe economie, un bu­cu­reştean a câş­ti­gat anul trecut cu 36% mai mult, iar un angajat din Har­ghita a obţinut cu 28% mai puţin.
CHIRII. Doar unul din 10 proprietari care îşi închiriază locuinţele merge la ANAF să depună declaraţia de venit din chirie. În luna februarie, proprietarii au plătit Fiscului venituri din închirierea bunurilor pentru aproximativ 200.000 de imobile. Conform datelor din proiectul privind Strategia Naţională de Locuire, între 7 şi 15% din cele 8,8 milioane de locuinţe din România sunt închiriate, adică între 600.000 şi 1,3 milioane de locuinţe.

Tags: ,

About Administrator