PE CONTRASENS – Ioane, Mărie, cum staţi cu cashflow-ul pentru taxe?

Articolul a fost vizualizat de 843 ori

Guvernul Drag­nea-Grindeanu măreşte sala­riile români­lor. Nu e vorba în­să de creşterea aia salarială vân­joasă pro­mi­să în campania elec­torală. Nu sunt bani! Şi-atunci Guvernul PSD iese cu o ofertă ce n-a văzut Parisu’: majoarea de salarii PE DATORIE! Adică vă dă să cheltuiţi impozitul pe un an, după care, anul următor, vi-l cere înapoi tot deodată. Cum ar veni, cu fiecare salariu primit începând cu 1 ianuarie 2018, veţi fi din ce în ce mai dator la Fisc.
Asta e singura majorare salarială pe care o poate face dl Dragnea fără să bage ţara în datorii mamut şi ea este evident resortul din spatele noului Cod Fiscal care impune, „ca la americani” (sîc!), impozitul general pe gospodărie. Nu ştiu cum s-au gândit guvernanţii că va funcţiona sistemul ăsta la noi. Imaginea românului care în zi de plată rupe din salariul cel mai mic al Europei (Bulgaria vine din urmă!) zeciuiala datorată statului iese doar photoshopată. Bănuiala rezonabilă  este că, aflat mereu în deficit financiar, românul generic îşi va păpa rapid taxele şi impozitele, riscând să rămână rău-platnic pe viaţă.
Dar hai să presupunem că avem un contribuabil, cu frică de Fisc, care rezistă la ispită şi economiseşte banii de taxe şi impozite. Nu va fi neapărat o fericire! Deşi are banii, omul trebuie să lupte ca să-i dea la stat! Primul drum, la consultantul financiar! Care, ne spune ministrul Finanţelor, este un fel de medic de familie pentru banii contribuabilului. Aici, marcăm prima coadă pe care contribuabilul român trebuie să o execute în elanul său de a fi bun-platnic. După ce consultantul îi face declaraţia de impozit, urmează însă adevărata provocare. Bătaia de la Fisc. Vă imaginaţi patru-cinci milioane de români care în luna mai 2019 încearcă toţi deodată să ajungă la casieria Fiscului? Statutul de bun-platnic în România nu se dobândeşte uşor. Şi mai e ceva. Între 1 ia­nuarie 2018 şi luna mai 2019 în bugetul de stat nu va intra niciun leu din impozitul pe venit al românilor. Adică se creează un deficit de circa 28 de miliarde de lei. Asta da „gaură” şi e pe bune, nu ca pitica aia fictivă de care a fost acuzat Cioloş! Şi atunci, nu e nebunie curată să încerci să aplici în România un sistem fiscal pentru care suntem total nepregătiţi? Nu tu infrastructură informatică, nu tu consultanţi fiscali (de nouă ori mai puţin decât minimul necesar), plus deficit bugetar uriaş în primul an!
Ministrul Finanţelor spune că „se merită”, pentru că, prin acest nou sistem fiscal, se ridică gradul de pregătire economică a populaţiei. Aşa că Ioane, Mărie, grijă mare la cashflow-ul pentru impozite! Guvernul vă vrea şi finanţişti, sărăntoci şi finanţişti!

Tags: ,

About Adrian Sălăgean