”Bicicleta cu talent”, cafeneaua care vine la tine

Articolul a fost vizualizat de 902 ori

Foto 1Cafeneaua hunedorencei Claudia Pădurean v-ar putea surprinde. Este foarte posibil ca atunci când doriți să savurați din nou gustul cafelei servite aici (aroma ei e chiar demențială!) să luați cafeneaua de unde nu-i. Explicația e simplă: cafeneaua hunedorencei e construită pe o bicicletă perfect fun­c­țio­nală, cu pedale, pinioane, frână, șa și chiar o sonerie cu arc.

Foto 3
”Hai la Bicicleta cu talent!”
Poate s-au mai văzut cafenele de acest tip, dar, ne asigură între­prinzătoarea, ”Bicicleta cu talent!” este diferită. ”Cafeneaua este construită ca să susțină un brand pe care vreau să-l dezvolt. Nu e doar o simplă bicicletă-cafenea, ci un concept mai complex care cuprinde, evident, o calitate pre­mium a produselor, un logo, un aspect inconfundabil al bicicletei (pe care l-am conceput eu), chiar și hainele noas­tre de lucru sunt branduite după aceas­tă marcă. Urmărim promovarea noului brand și vom ști că am reușit în ziua în care <Hai la o cafea> va fi sinonim cu <Hai la Bicicleta cu talent!>”.
Ce talente are bicicleta?
E incredibil de talentată. Cutiuța ei miraculoasă din fața ghidonului este o cafenea în toată regula. Cafele (marcă exclusivistă doar pentru barista), cafeluțe, cu lapte, cu arome, mai lungi, mai scurte, toată gama de combinații pe bază de cafea, freshuri, smoothiuri, ciocolăți calde, bere și, bineînțeles, banana-bread pentru pretențioși. Micu­ţa cafenea mobilă oferă zilnic peste 40 de sortimente de produse. Într-un pro­gram de lucru de 13 ore,  cafeneaua pe roți poate produce puțin peste 300 de cafele. Niciodată industria cafelei nu a datorat atât de mult unei biciclete.

Foto 2
Un ochi aruncat în culisele afacerii
Ca orice afacere și cea a Claudiei Pădurean are secretele ei pentru pu­blicul larg. Totuși, anumite lucruri se pot spune. Unul dintre acestea este durata ei de realizare, Prima ”Bicicletă cu talent” a început să ruleze în 29 iulie 2016 (întreprizătorul știe exact data), după patru luni de construcție în ate­lier. Deși nu a fost făcut public, Claudia Pădurean a ținut să precizeze că in­vestiția într-un start-up de acest gen nu e mică, deși așa s-ar părea la prima vedere. ”Investiția e importantă, pentru că, dincolo de aparenta simplitate a unei biciclete, aici vorbim de o cafenea cu tot ce înseamnă aceasta, expressor, fri­gider, apă, electricitate. Vorbim de nu­mere cu cinci cifre în euro”, explică fe­meia de afaceri.
Profitul depinde de răspunsul la o întrebare
”Unde merge Bicicleta cu talent astăzi?” Dincolo de calitatea cafelei oferite, farmecul și simpatia pe care o astfel de inițiativă o naște recomandă prezența bicicletei-cafenea la toată ple­iada de evenimente posibile: târguri, se­minarii, reuniuni, nunți sau botezuri. ”Participarea la evenimente impune decizii rapide și inspirate. Selecția e o provocare de care depinde succesul afacerii”, precizeaza întreprinzătoarea.
Bicicleta are o geamănă
Locul principal de funcționare al bicicletei-cafenea este incinta unui supermarket devean. A doua ”Bicicletă cu talent” va fi pe roți începând din data de 1 iunie 2017 și va funcționa pen­tru început în curtea interioară a Castelului Corvinilor. La nici un an de la lansare, start-up-ul Claudiei Pădurean se maturizează repede.

 

About Administrator