Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 771 ori

TRANSPARENŢĂ. Băncile şi alte instituţii de credit vor raporta toate tranzacţiile de peste 10.000 de euro, în echivalent, plafonul fiind redus de la 15.000 de euro, printr-un proiect de lege supus dez­baterii publice de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. De asemenea, firmele înregistrate în România vor raporta cine le controlează, de fapt, şi care sunt „beneficiarii reali” ai activităţii lor.

 
DUBLAJ. Numărul autoturismelor ecologice achiziţionate de către români în primele patru luni ale anului a crescut de aproape două ori (181%) în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2016, până la 548 de unităţi, relevă statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA). În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în primele patru luni ale anului, primul loc a fost ocupat de BMW, cu 14 unităţi, urmată de Mercedes-Benz (11), Audi (7), Volkswagen (4), Volvo (3) şi Porsche (2).

 
EXCEDENT. Bugetul general consolidat a încheiat primele patru luni ale anului 2017 cu un excedent de 1,35 miliarde de lei, respectiv 0,17% din PIB, în condiţiile în care veniturile de 80,1 miliarde lei (9,8% din PIB) au fost cu 8,4% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor transmise joi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

About Administrator