Consiliul Judeţean şi-a plătit zeciuiala pentru dotarea Spitalului

Articolul a fost vizualizat de 877 ori

Administraţia judeţeană a aprobat 2,6 milioane de lei pentru utilarea clădirii noi a Spitalului Judeţean de Urgenţe Deva. De asemenea, consilierii judeţeni au virat bani şi pentru câteva „cârpeli” la Secţia de Pneumologie, care arată într-o stare jalnică. Interesant este că la această secţie s-au descoperit urme ale unei posibile hoţii ce s-a comis în urmă cu 14 ani.


 

MAIN spital fonduri
Anul acesta, programul multianual de finanţare a reparaţiilor capitale la Spitalul Judeţean de Urgenţe Deva vizează reabilitarea Policlinicii vechi din Dacia, Baia Sărată şi lucrări la cel de-al treilea pavilion din incinta Spitalului. Pentru continuarea lucrărilor e ne­cesară dotarea aripii noi, care a fost inaugurată de multişor, dar stă inutilă din cauza dotărilor.

 
Momentul ăla când stăpânii bugetului dau zece la sută
Dotarea cu echipamente şi mobilier ar înghiţi vreo 25 de milioane de lei, bani ce au fost solicitaţi la Ministerul Sănătăţii. Contribuţia Consiliului Ju­deţean (CJ) Hunedoara, în această afacere, ar fi de 2,5 milioane de lei. „Am aprobat constituirea unui fond de 2.600.000 lei pentru a putea demara procedura de întocmire a contractului cadru pentru ceea ce înseamnă dotarea Spitalului Judeţean, dotare care se va face în timp. Nu vă aşteptaţi să se întâmple minuni. Astea sunt chestii de durată. În prima fază, pentru a crea oportunitatea desfăşurării lucrărilor de reparaţii în continuare, vom evalua şi vom muta echipamente şi mobilier care au o vechime între unu şi patru ani, deci sunt în stare foarte bună, în aşa fel încât să putem elibera un corp de clădire din actualul spital şi să-l predăm pentru lucrări de reparaţii capitale”, a explicat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

 
Arheologia furtului. Urme noi
Tot la şedinţa de vineri, 26 mai 2017, consilierii judeţeni au fost de acord cu lucrările de reparaţii de la Secţia de Pneumologie care arată jalnic. Pe lângă degradarea imobilului care găzduieşte secţia, preşedintele Mircea Bobora lasă să se înţeleagă că a dat şi peste o posibilă hoţie din ve­chime. „Nu vreau să intru în detalii şi să vă spun de ce patru saloane nu aveau apă caldă, cu toate că, acum 14 ani, s-a făcut o recepţie pe nişte lucrări şi eu – când m-am dus acolo – nu am găsit traseul conductei de apă caldă pentru cele patru saloane. Da’, în fine, e o chestie veche…”, spune şeful judeţului. Problema e că acea „chestie veche” pare a fi o furăciune ordinară, ori o tâm­penie din categoria aia pe care nici Dorel nu o comite, decât în zilele lui de geniu.

Tags: , ,

About Marcel Bot