Fiscul caută bani în economia subterană

Articolul a fost vizualizat de 1,285 ori

Anul a început în forţă pentru inspectorii de la Finanţe. În primele două luni din acest an, aceştia au efectuat aproape 200 de controale la firmele hunedorene, ocazie cu care peste 60 de milioane de lei au fost scoşi “la suprafaţă” în bugetul de stat.

Cele mai multe venituri au fost atrase din diferenţe de taxe şi impozite şi din penalităţi la plată. „La nivelul judeţului, rezultatele înregistrate urmare a verificărilor efectuate la persoane juridice se concretizează în atragerea la bugetul de stat a unor venituri suplimentare în sumă totală de 63.576.000 de lei. Analizând comparativ valoarea sumelor atrase suplimentar la bugetul general consolidat în perioada ianuarie – februarie 2012 cu realizările perioadei ianuarie – februarie, rezultă un indice de evoluţie a indicatorului de 91 la sută”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara, Iozefa Rusu.

În ceea ce priveşte persoanele fizice, s-au efectuat un număr de 67 acţiuni de control, rezultatele acestor acţiuni fiind concretizate în stabilirea unor venituri suplimentare în sumă totală de 757.000 de lei, reprezentând diferenţe de impozite şi taxe, accesorii şi amenzi.

Tags:

About Adrian Sălăgean