“Ziarişti, vă ordon: trageţi la ţintă!”

Articolul a fost vizualizat de 3,315 ori

Săptămâna asta nu o să vă mai arăt ce-am găsit (cât de cât) interesant în presa locală, pentru că vrem să ne lăudăm cu o victorie pe care era cât pe-aci să o ratăm.

Pe scurt: luni, colegii noştri, tehnoredactorii Denisa Bârgău şi Cosmin Herac, au plecat în lume (la Bălata, mai exact) şi s-au întors în redacţie cu trei diplome, două medalii, o cupă şi foarte mult entuziasm. Au câştigat premiul I pe echipe la Cupa Presei la Tir, eveniment organizat de Jandarmerie.

Pe lung: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Decebal” Hunedoara a organizat luni, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, cea de-a optsprezecea ediţie a Cupei Presei la Tir. Anul acesta şi-au încercat mâna şi norocul 20 de jurnalişti din presa locală; doamnele şi domnişoarele – la număr – au fost mai curajoase decât domnii, care au preferat să stea în spatele camerelor de fotografiat, respectiv de filmat.

Concursul de tir a constat în executarea a două trageri cu pistolul model 1974, calibru 7,65, asupra unui obiectiv fix situat la 15 de metri distanţă de concurenţi. Executarea primei trageri, câte două gloanţe per concurent, a avut drept scop acomodarea jurnaliştilor cu armamentul, calificativul obţinut nefiind luat în calcul la stabilirea clasamentului final. Cea de-a doua tragere a stabilit punctajul şi clasamentul final. De această dată, jurnaliştii au avut dreptul la patru focuri.

Anul tehnoredactorilor

Unii dintre colegii din mass-media hunedoreană s-au dovedit a fi mai îndemânatici la aranjarea cuvintelor decât la trasul cu arma de foc, în schimb, tehnoredactorii, acei oameni din umbră care aranjează cuvintele şi imaginile în paginile de ziar, au arătat că sunt la fel de pricepuţi şi la “aranjarea” gloanţelor pe ţintele din carton. Aşa se face că podiumul a fost ocupat, pe rând, de tehnoredactorii Denisa Bârgău de la REPLICA (individual feminin), Bogdan Popescu de la Glasul Hunedoarei (individual masculin) şi echipa care a reprezentat săptămânalul REPLICA, formată din nou din tehnoredactori: Denisa Bârgău şi Cosmin Herac.

Nu ştiu cum de a lipsit Vladimir Brilinsky, de la Radio Color Orăştie; sperăm că e bine, sănătos, şi dacă-i aşa, ne bucurăm că anul ăsta s-a gândit să-i mai lase şi pe alţii să câştige! De-asta vă spuneam că era cât pe-aci să ratăm această victorie, pentru că – şi aici dăm Cezarului ce-i al Cezarului – Nunu Brilinsky este abonat la câştigarea Cupei Presei la Tir.

Premiile le-au fost acordate câştigătorilor de către generalul de brigadă Viorel Sălan, prefectul judeţului Hunedoara, Ioan Ştefan Dezmeri, subprefectul judeţului Hunedoara, Marius Szabo, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Marius Simina.

După festivitatea de premiere, jandarmii hunedoreni le-au prezentat ziariştilor câteva exerciţii demonstrative de dresaj canin. “Ochiul” meu bun a ajuns până acolo şi am fost dezamăgit să constat că foarte puţini dintre concurenţi au fost interesaţi de această parte a evenimentului. Păcat.

Clasamentul

Individual feminin:
– locul I – Denisa Bârgău, REPLICA – 35 puncte;
– locul II – Elena Iancău, Unu TV – 34 puncte;
– locul III – Andreea Jurca, Prima TV – 31 puncte.

Individual masculin:
– locul I – Bogdan Popescu, Glasul Hunedoarei – 36 puncte;
– locul II – Ioan Sibişan, Hunedoara TV – 35 puncte;
– locul III – Cosmin Herac, REPLICA – 34 puncte.

Clasament pe echipe:
– locul I – REPLICA– 69 puncte;
– locul II – Hunedoara TV – 63 puncte;
– locul III – Prima TV – 60 puncte.

Felicitări!

Tags: , ,

About Chioru' Corectoru'