Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,258 ori

Cuprul rămâne la noi

Negocierile cu Roman Copper pentru Cupru Min s-au încheiat irevocabil, întrucât firma canadiană a respins condiţiile privind plata integrală a contractului, îndeplinirea obligaţiilor de mediu şi clauzele referitoare la transparenţă, a anunţat sâmbătă Ministerul Economiei. Ministerul va relua în perioada următoare procesul de privatizare a Cupru Min, conform angajamentelor asumate în faţa FMI. Roman Copper este o firmă care a fost înfiinţată special pentru preluarea Cupru Min, de către Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada). Cupru Min deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României. 

Promisiune

Guvernul nu va modifica sistemul actual de taxare până la sfârşitul acestui an, ci va căuta soluţii de combatere a evaziunii fiscale şi atragere de fonduri europene, a declarat premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

FMI: Plecă Franks, vine Erik

Olandezul Erik Jan de Vrijer, directorul adjunct al departamentului pentru Europa din cadrul Fondului Monetar Internaţional, urmează să preia din vară conducerea delegaţiei finanţatorului internaţional la Bucureşti, după expirarea mandatului lui Jeffrey Franks, a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.

Auto

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în primele două luni, comparativ cu perioada similară din 2011, cu 2,6%. Evoluţia a fost determinată de scăderile înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (de 17,9%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (5,7%) şi comerţul cu autovehicule (1,3%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (1,5%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

About Adrian Sălăgean