Suntem mai pesimişti decât grecii

Articolul a fost vizualizat de 1,898 ori

Cu toată situaţia lor disperată, grecii sunt mai optimişti decât românii în ceea ce priveşte încrederea în economie. Este rezultatul unui studiu al companiei de consultanţă americană Nielsen, făcut pe 28.000 de persoane din 56 de ţări. Studiul relevă, de altfel, că pesimismul românilor nu este întrecut pe glob decât de cel al portughezilor şi ungurilor. Ultimele zece state din clasament sunt, în ordine, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, urmate pe aceeaşi poziţie de Franţa, Japonia şi Spania, topul fiind încheiat de Italia, Grecia, România (49 de puncte), Portugalia şi Ungaria.

Paradoxal, India se află pe primul loc în privinţa încrederii populaţiei în economie, cu 121 de puncte, urmată, în top 10, de Arabia Saudită, Indonezia, Filipine, Brazilia, Tailanda, Emiratele Arabe Unite, China şi Hong Kong (la egalitate), Norvegia şi Malaezia (la egalitate) şi Elveţia.

În zona euro, unul din cinci europeni afirmă că nu are bani suplimentari pentru cheltuit, dar situaţia pare mai bună decât în SUA, unde unul din trei americani susţine acest lucru.

Tags:

About Adrian Sălăgean