Sport: Hunedoara lansează alţi mici campioni

Articolul a fost vizualizat de 2,495 ori

Tenis Club Siderurgica este clubul care se mândreşte că are în “grădina” sa trei micuţi practicanţi ai sportului alb care au un potenţial deosebit. Unii au deja la activ mai multe turnee câştigate, deşi s-au apucat de tenis de doar doi-trei ani. Alţii se pot mândri, deocamdată, doar cu finale sau semifinale jucate. 

Vrea la mini-Rolland Garros

Denis Munteanu, Daniel Ispas şi Nicoletta Cantarella (de la stânga la dreapta) sunt cei trei mici aşi ai Tenis Club Siderurgica Hunedoara

Nicoletta Cantarella este noua senzaţie de la Tenis Club Siderurgica. Are doar nouă ani şi jumătate şi, în urma reuşitelor de la ultimele două turnee (cel de la Mediaş, din urmă cu două săptămâni şi cel de la Hunedoara, de săptămâna trecută), a ajuns pe locul 7 la nivel naţional în categoria de vârstă 8 – 10 ani. Micuţa spune că vrea neapărat să mai urce cât se poate de repede câteva poziţii în clasament, astfel încât să fie sigură că va fi inclusă în lotul naţional, cel din care sunt apoi trimişi reprezentanţi în marile turnee internaţionale: “Ultima finală a fost foarte grea pentru mine, dar am reuşit, până la urmă. Îmi doresc tare mult să ajung să joc şi în străinătate, mai ales la mini-Rolland Garos”, spune Nicoletta Cantarella, care mai mărturiseşte că ea a fost cea care a insistat mai mult când a fost vorba de alegerea unui sport pe care să-l practice, iar astfel s-a apucat de tenis cu vreo doi ani în urmă.

Băieţii vizează primele puncte ATP

Daniel Ispas are 16 ani şi activează la acelaşi club hunedorean. Şi el şi colegul său mai mic, Denis Munteanu, au acelaşi idol: Rafael Nadal. Până să-şi urmeze însă idolul pe zgura marilor arene, amândoi ştiu că mai au foarte mult de muncă. Daniel are la activ nouă turnee naţionale importante, jucând cinci finale, câştigând una şi oprindu-se pe locul 3 în alte patru ocazii. “Îmi doresc foarte mult să devin jucător profesionist. Obiectivul pe termen scurt este să câştig următorul turneu, iar pe la 19 – 20 de ani vreau să ajung să câştig primele puncte ATP.”
Denis Munteanu are doar 9 ani, dar visele-i sunt la fel de mari, mai ales după ce a reuşit recent să se claseze al treilea la cel mai puternic turneu de profil din ţară, “Winners”, organizat la Cluj – Napoca.

Tags: , ,

About Ciprian Iancu