Fotbal – Liga a III-a, seria a V-a: Mult mai greu decât o arată scorul

Articolul a fost vizualizat de 3,786 ori

Cine a crezut că meciul cu modesta grupare din Valea lui Mihai va fi “floare la ureche” s-a înşelat. Personal, nu îmi făceam mari probleme în privinţa învingătoarei, dar în acelaşi timp mă gândeam că, fiind şi o “intermediară” la mijloc, lucrurile nu vor decurge de la sine. Şi nu m-am înşelat. Succesul, chiar dacă a fost unul convingător ca scor, a venit abia în ultimul sfert, dar cu mari eforturi, şi mai ales în urma unei evoluţii şterse a elevilor lui Remus Steop. Mai ales în modul în care s-a derulat prima repriză, în care hunedorenii nu au arătat deloc a echipă care luptă pentru promovare. Până la urmă rămân cele trei puncte şi mai puţin modul în care ele au fost obţinute. Pentru că au fost atâtea reprezentanţii în care mari echipe au făcut spectacol şi s-au ales doar cu aplauze la final.

Hunedorenii (în echipament negru-albastru) au avut mult de luptat mai ales cu ei înşişi până să câştige meciul de acasă cu adversarii din Valea lui Mihai

Jocul de marţi de la Sebiş, încheiat cu un scor mai puţin aşteptat (n.r. 3-0 pentru FC Hunedoara), a lăsat urme serioase în efectivul lotului.

Fără strălucire

Cei doi marcatori, fundaşul central Muşuroia şi mijlocaşul Paul Păcurar, s-au ales cu câte o suspendare de o etapă, ambii fiind piese importante în angrenajul formaţiei. Şi acest lucru avea să se vadă pe teren. Jocul a început destul de tern, cu o echipă gazdă imobilă şi fără poftă de joc. Problema mi
s-a părut a fi în principal mijlocul, acolo unde în special Trăşcan şi Jitaru au avut un randament redus, jucând lent, previzibil pentru bihoreni. A fost un prim act plictisitor, în care am notat cu mare greutate câteva oportunităţi, dacă ele se pot numi aşa. În minutul 7, Boroştean a executat o lovitură liberă din lateral dreapta şi, din marginea careului mic, Cuciula a reluat cu capul pe lângă. După alte 10 minute, Trăşcan şi-a încercat şi el norocul cu un şut de la 30 de metri, dar nici el nu a nimerit poarta.

Oaspeţii, care au făcut în cea mai mare parte un joc de aşteptare, au dat emoţii în minutul 25, când, la un contraatac doi contra doi, Bîrsan a fost stopat la timp de Marcu. Hunedorenii nu dau semne de revenire, ba din contră, neliniştea creşte. Echipa pare ruptă în două, distanţa dintre linii fiind una mare. J. Vajda coboară prea mult în sprijinul defensivei, chiar dacă cei din Valea lui Mihai, nu au decât un vârf. De partrea cealaltă, Istinie, jucător cu gabarit mic, nu poate străpunge de unul singur defensiva adversă, iar în jocul aerian nu are nicio şansă. Aşa că ocaziile la poarta lui Szasz le putem număra pe degetele de la o singură mână. În minutul 38, J. Vajda trimite din lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul reţine. În minutul următor, Marcu centrează din nou în careu, Istinie nu reuşeşte cea mai bună lovitură de cap, balonul loveşte pământul şi sare peste transversală.

Mutarea câştigătoare

De la vestiare, băieţii lui Steop au ieşit mult mai decişi, hotărâţi să schimbe ceva în atitudinea arătată în primul mitan. Ei puteau să deschidă scorul la patru minute de la reluare, dar nu au avut şansă. Jitaru a şutat din întoarcere de la 12 metri, goalkeeper-ul oaspeţilor a respins în lateral, balonul a ajuns la Trăşcan care, de la 8 metri lateral stânga, a ţintit stâlpul din dreapta porţii. A fost un simplu foc de paie, pentru că, în continuare, gazdele se complică din nou, nereuşind să găsească calea spre poarta lui Szasz, mai ales că mihăilenii s-au retras cu tot efectivul în propria lor jumătate de teren, având ca unică preocupare blocarea adversarului prin orice mijloace. Pe aceste cooordonate, Remus Steop a renunţat la un fundaş central, Cuciula, şi l-a aruncat în luptă pe mijliocaşul ofensiv Lucian Todea, autor al unor goluri importante în acest campionat, dar care nu mai jucase titular de la acel 2-2 de la Simeria.

Mai mult, tehnicianul îl va trimite în joc şi pe vârful Ionuţ Radu care, deşi nu era complet refăcut, era cerut de situaţie pentru a încerca să spargă apărarea supraaglomerată a bihorenilor. Gazdele vor avea o a doua bară în minutul 70, atunci când, la centrarea venită de la Istinie, Todea a reluat fulgerător sub transversală, balonul revenind în teren. Ghinionul avea să dispară cinci minute mai târziu când, în fine, tabela de marcaj se va mişca pentru prima dată. A fost o centrare de pe dreapta a lui Boroştean, I. Radu a prelungit spre Todea, care a îndeplinit o simplă formalitate din doi metri.

Putea fi 2-0 în minutul 80, când I. Radu a scăpat singur spre buturile adverse, dar a şutat mult peste. Emoţiile vor fi risipite peste alte două minute de acelaşi Lucian Todea care l-a lăsat fără replică pe portarul Szasz, când a şutat senzaţional de la 23 de metri, la semiînălţime, în colţul din stânga. Partida era deja rezolvată, dar, în primul minut al prelungirilor, Ionuţ Radu va marca pentru 3-0, în urma unui “assist” venit de la R. Cristian. Diferenţă consistentă, dar care s-a realizat cu mari eforturi. Cu acelaşi scor, liderul la zi, ACS Recaş, trecea în propriul fief de conjudeţeana din Becicherecu Mic, astfel că diferenţa de două puncte dintre cele două pretendente la promovare se păstrează. Poate lucrurile se vor schimba în bine pentru Hunedoara în această etapă, când timişenii se vor deplasa la Caransebeş, unde vor da peste o “nucă” tare, Autocatania, care se află pe locul patru şi încă mai crede în şansa ei, în timp ce “negru-albaştrii” vor evolua la Făget, în compania celor de la Flacăra din localitate.

About Ion Bădin