Fotbal: De pe Mureş se vede… liga a lll-a

Articolul a fost vizualizat de 1,364 ori

Ciuca bătăilor în acest retur de campionat, suferind nu mai puţin de nouă eşecuri din tot atâtea partide disputate pe terenul de joc şi cu doar trei puncte obţinute la “masa verde” (3-3 cu Arieşul Turda care s-a retras în iarnă), Mureşul Deva este aproape de liga a treia. Doar o minune ar putea să mai salveza gruparea de sub “Cetate”, încropită la repezeală în această parte secundă de campionat. Devenilor le-a fost servit un “surogat”, care s-a transformat într-o tristă realitate, aceea a unei echipe neputincioase, uşor de depăşit de orice adversar întâlnit. Este greu să realizezi ceva atâta timp cât s-a sărit peste perioada de pregătire din iarnă, iar jucătorii aduşi au fost unii care nu aveau ce căuta în liga secundă. 

Până acum, în tot acest retur, devenii de la Mureşul (în tricouri verzi) au alergat degeaba după salvarea de la retrogradare

Devenii şi-au jucat practic ultima carte, cu una dintre contracandidatele la retrogradare, FC Olt. Începutul partidei a arătat o echipă olteană decisă să-şi răpună adversarul cât mai repede posibil, cu gândul la faptul că toate grupările care jucaseră aici în acest retur plecaseră cu tolba plină. În minutul 13, Polgar a preluat pe piept, dar voleul expediat din colţul careului mare a fost respins de Dzemle în corner.

După alte 12 minute, portarul gazdelor intervine din nou salvator la devierea lui Burcea din careul mic. Contrar cursului jocului, elevii lui Gabor şi Petcu erau să dea lovitura în minutul 28, când, în urma unui corner executat de Al. Petresc, Vîrtic a trimis mingea cu capul în transversala porţii. În minutele 29 şi 31 Burcea îl pune din nou la încercare pe goalkeeperul Devei, care reuşeşte să menţină scorul alb la pauză.

Trădaţi de final

Scenariul celui de-al doilea mitan nu a diferit cu mult faţă de prima repriză, oaspeţii fiind cei care au pus presiune pe poarta adversă. Schimbările făcute de antrenorul oltenilor se vor dovedi inspirate, doi dintre cei introduşi în actul secund punctând pentru o victorie. În minutul 74, Dragalina a ratat singur din şase metri, doar cu Dzelme în faţă. Cu trei minute înainte de final, Deva a fost aproape de un gol nesperat, dar Bordea a scos de sub transversală în corner, lovitura liberă executată de la 20 de metri de Al. Petresc.

Din păcate, finalul i-a trădat pe deveni, care vor primi două goluri în doar trei minute. Huţanu a marcat pentru 0-1 în ultimul minut de joc regulamentar, când a trimis în colţul lung din 12 metri, pentru ca, în al treilea minut al prelungirilor, Dragalina să-l lase fără replică pe Dzelme, mingea trimisă din lovitură liberă de la 18 metri oprindu-se direct în vinclu. Aşa s-a scris istoria acestui nou eşec, unul care ar putea să pună capăt actualului sezon, aşa cum se zvoneşte. Adică, este posibil ca Mureşul să se retragă, fără a mai disputa ultimele cinci partide, unele extrem de dificile, cu şanse minime de a adăuga ceva în “coşul” şi aşa sărac.

About Ion Bădin