Fotbal: Un egal cât o înfrângere

Articolul a fost vizualizat de 1,398 ori

Hunedorenii erau obligaţi de adversarul direct în lupta pentru promovare, ACS Recaş, să nu facă niciun pas greşit în aceste ultime şase etape, mai ales că bănăţenii, din ceea ce se vehiculează, folosesc mijloace mai puţin “ortodoxe” pentru a-şi atinge, la rândul lor, obiectivul. Din păcate, etapa cu numărul 25 a fost una care s-ar putea să cântărească decisiv în stabilirea promovatei din seria a cincea. Asta şi pentru că, în timp ce Hunedoara nu a reuşit decât o “remiză” chinuită la Făget, recăşenii s-au impus, surprinzător sau nu, la Caransebeş, în faţa solidei Autocatania, într-o partidă în care cei prezenţi la faţa locului spun că arbitrajul a fost unul care a cântărit decisiv în stabilirea învingătoarei.

Hunedorenii (în echipament negru-albastru) au avut mult de luptat, mai ales cu ei înşişi, până să câştige meciul de acasă cu adversarii din Valea lui Mihai

Evoluţia modestă din primele 75 de minute, ale meciului cu Unirea Valea lui Mihai, din propriul fief, s-a prelungit nefiresc şi în faţa la fel de modestei Flacăra. Apăsaţi de greutatea celor trei puncte, elevii lui Remus Steop au prestat un joc slab, cu multe servicii greşite, unii jucători părând depăşiţi de importanţa meciului.

Oaspeţii nu au ştiut niciun moment să speculeze superioritatea creată la mijlocul terenului, acolo unde bănăţenii au evoluat în teren cu antrenorul-jucător Marius Baciu care, la cei 37 de ani şi cele aproape 100 de kilograme, arăta mai mult a luptător de sumo decât a fotbalist. Boroştean s-a zbătut, dar fără folos,Todea a demonstrat încă odată că nu poate construi, P. Păcurar nu a mai fost cel din etapele trecute, iar Trăşcan i-a întrecut pe toţi colegii de linie, greşind pasele exasperant de mult. Revenit printre titulari după patru meciuri, fundaşul de bandă Vodiţă a avut viaţă grea cu jucătorul de culoare Abiodun, care a făcut cam ce a vrut pe acea parte atât cât l-au ţinut “bateriile”. El s-a aflat în poziţie favorabilă în minutul 8, când, de la 8 metri latetral dreapta, a trimis în scurt, obligându-l pe Ilie să boxeze.

Ce gafă după 845 de minute!

Fără orizont, hunedorenii au reuşit prima acţiune închegată abia în minutul 26 când, la o “diagonală”, P. Păcurar a trimis puternic de la 8 metri, obligându-l pe tânărul portar Rădulescu să scoată de sub transversală în corner. Peste alte opt minute, Trăşcan a şutat în “blocaj”. Şi a venit minutul 37, cu gafa monumentală a lui Ilie Anton. A fost o lovitură liberă executată de Speroni de la mare distanţă (cca. 40 de metri), goalkeeperul hunedorean a respins neatent în faţă, nu a mai ajuns la minge şi, aflat la locul potrivit, Zeotun a marcat nestingherit, în colţul lung, obligându-l pe Ilie să scoată balonul din plasa porţii după 845 de minute de invincibilitate. Negru-albaştrii au trecut rapid peste acest “şoc” şi au restabilit egalitatea după doar trei minute. Trăşcan a avut unul dintre puţinele lui momente bune de joc, a urcat pe partea stângă, a trimis pe jos în careu, de unde Ionuţ Radu a reluat fulgerător sub transversală, asistentul Radu Vitan arătând centrul terenului, semn că balonul depăşise linia porţii. Gazdele protestează îndelung, pun presiune pe tuşier şi arbitrul de centru, dar golul este validat. FC Hunedoara va înscrie din nou în minutul 42, dar golul va fi anulat de acelaşi asistent pe motiv de ofsaid. Ionuţ Radu şutase din întoarcere de la 19 metri, Rădulescu a respins în faţă şi Todea a reluat în poartă.

De nerecunoscut

Credeam că în cel de-al doilea mitan băieţii lui Steop se vor concentra mai mult şi vor reuşi să facă diferenţa atât pe teren, dar mai ales pe tabela de marcaj. Din păcate, spre deziluzia suporterilor care i-au însoţit şi la acest meci, cei care vor deţine iniţiativa în debutul părţii secunde au fost făgeţenii. În minutul 55, defensiva, în frunte cu “gafeurul” Ilie, era să o “comită” din nou. A fost o lovitură liberă din lateral dreapta, Ilie a strigat “las-o”, a fost însă jenat de doi echipieri, şi era cât pe aici ca mingea să intre în poartă. În minutul 63, Steop renunţă la un mijlocaş (Todea) forţând înscrierea celui de-al doilea gol prin introducerea celui de-al doilea vârf (Istinie). O fază controversată s-a petrecut în minutul 71. La pătrunderea lui Trăşcan pe partea stângă, s-a cerut penalty, însă arbitrul de centru a rămas insensibil. După alte şase minute, la centrarea venită de la R. Cristian, Istinie a reluat cu capul din 12 metri, dar Rădulescu a fost la post. Nici introducerea lui Bogdan Steop nu a a adus nimic nou, poate doar pripeala aceluiaşi jucător care nu a putut prelua din poziţie bună, în interiorul careului. Gazdele au cedat total, s-au retras în preajma propriului careu în dorinţa de a “conserva” acest egal, care s-ar putea să nu folosească niciunei grupări, Flacăra aflându-se pe loc retrogradabil. Cele cinci minute suplimentare au prelungit practic “agonia” hunedoreană, care a pierdut un “tempo” important în lupta pentru promovare. Recaşul s-a desprins la patru puncte cu cinci etape înainte de final şi pare scăpată în învingătoare.

Totuşi, mai sunt cinci meciuri şi, atâta timp cât mai există şanse practice şi teoretice, FC Hunedoara trebuie să meargă înainte. Sunt, totuşi, 12 meciuri de când gruparea de pe Cerna nu a mai cunoscut gustul eşecului, realizând în acest răstimp 10 victorii, dar şi două egaluri.

About Ion Bădin