Sport: Derby fără probleme

Articolul a fost vizualizat de 1,373 ori

Derbyul “orgoliilor” dintre grupările din Hunedoara şi Petroşani şi-a consumat un nou episod, de data aceasta în liga a treia. Dacă, pentru mineri, meciul cu rivalii de pe Cerna nu era decât unul de palmares şi în acelaşi timp pentru a demonstra cine are supremaţia în judeţ, pentru “negru-albaştri” întâlnirea încă avea o miză, aceea de a-i menţine cu şanse, chiar dacă reduse, în lupta pentru promovarea în liga secundă. 

A fost o confruntare agreabilă, cu multe goluri, în special în partea secundă, un meci disputat în limitele fair-play-ului, stare care s-a mutat şi în tribune, acolo unde cele două galerii s-au comportat extrem de civilizat, “ultraşii” uitând de duşmănia dintre ei, făcând un adevărat spectacol, iar “urările” de bine s-au îndreptat spre FRF şi LPF.

Căldură mare, fotbal puţin

Pe o căldură neobişnuită pentru acest început de mai, cele două echipe au trecut peste perioada de tatonare, petroşănenii fiind aproape de gol în minutul 7, când au speculat ieşirea greşită la ofsaid a gazdelor, dar centrarea lui Drăgoescu, de pe dreapta, pentru Deaconescu a fost “interceptată” de căpitanul Bier. Hunedorenii s-au văzut pentru prima dată în ofensivă în minutul 11, atunci când Paul Păcurar a şutat de la 18 metri în colţul scurt, Hotoboc fiind obligat să respingă în corner. Fazele la cele două porţi sunt din ce în ce mai rare, iar după pauza de “hidratare” din minutul 25, antrenorul Remus Steop face o primă modificare tactică, trecându-l pe Jitaru, de pe flancul stâng, pe dreapta, în locul lui P. Păcurar, lucru care va fi de bun augur.

În minutul 32, Jitaru a trimis puţin pe lângă, din 14 metri, pentru ca, peste alte două minute, acelaşi tehnic mijlocaş, după o preluare de efect, să fie trântit în careu de un adversar, fără ca arbitrul Alin Croitoru să dicteze “penalty”-ul cuvenit. Va fi totuşi 1-0 în minutul 37 când, la un corner executat de pe partea dreaptă de Boroştean, defensiva oaspeţilor a “bâlbâit” un balon ce a ajuns la Ionuţ Radu şi, fără să mai stea pe gânduri, acesta l-a trimis cu sete în plasa porţii de la 8-9 metri. Minerii puteau egala în minutul 45, când Hărdău a avut o dublă şansă. El a trimis puternic de la 14 metri, Ilie cu un reflex a respins în faţă, şi acelaşi Hărdău a reluat din nou, goalkeeper-ul hunedorean scoţând peste transversală.

Festival de goluri

Elevii lui Remus Steop au revenit de la vestiare cu o mult mai mare poftă de joc, făcând o a doua repriză foarte bună, care se va concretiza şi pe tabela de marcaj. În minutul 50, la o lovitură liberă de partea dreaptă, Bier a reluat cu capul puţin pe lângă “vinclu”, pentru ca, peste alte două minute, colegul lui de “linie”, prieten deja cu golul, Muşuroia, să-şi treacă în cont a cincea lui reuşită stagională. A fost un corner de pe stânga a lui Jitaru, Hotoboc a ratat intervenţia şi, din apropiere, fundaşul central a înscris pentru 2-0. Replica petroşănenilor a venit imediat, dar “trasorul” lui Moldovan a trecut pe lângă.

Scorul a luat proporţii în minutul 59, când P. Păcurar l-a angajat pe dreapta pe Istinie, acesta a şutat pe jos în diagonală, Hotoboc a fost depăşit, iar, din doi metri, Ionuţ Radu a realizat “dubla”. Oaspeţii vor înscrie şi ei patru minute mai târziu, printr-o frumoasă execuţie a fundaşului central Albert. Meciul are ritm, spre satisfacţia celor 600 de spectatori, generoşi cu aplauzele la adresa favoriţilor.

Pe aceste coordonate, hunedorenii vor mai înscrie odată, cu zece minute înainte de final, când I. Radu a plecat ca din puşcă de lângă un adversar, a centrat perfect pe jos în mijlocul careului mare, de unde nou intratul Bogdan Steop a trimis cu latul pentru 4-1. Până la final au mai avut şansa golului Deaconescu (min. 88), care scăpat singur în careu pe partea stângă a trimis în lung, dar balonul a ocolit poarta, în timp ce, de partea cealaltă, acelaşi I. Radu a “pivotat” la 16 metri, dar Hotoboc a scos cu piciorul. Astfel Hunedoara a trecut peste cel de-al 13-lea “val”, dar, din păcate, distanţa de Recaş se menţine la patru puncte.

Poate că “intermediara” care s-a desfăşurat după închiderea ediţiei noastre să fi reaprins speranţele la promovare.

FC Hunedoara – Jiul Petroşani 4-1 (1-0)

Au marcat: I. Radu (min. 37, 59), Muşuroia (min. 52), B. Steop (min. 80)/ Albert (min. 63)

FC Hunedoara: Ilie – R. Cristian, Bier, Muşuroia, Vodiţă (min. 82, Dimcea) – P. Păcurar, J. Vajda, Boroştean (min. 62, Todea), Jitaru (min. 65, Muntean) – I. Radu, Istinie (min. 75, B. Steop). Antrenor: Remus Steop

Jiul Petroşani: Hotoboc – Bertea, Matei, Albert, Cruceru – Filipescu (min. 46, Tudorache), Drăgoescu, Drida (min. 51, Moldovan), Toc (min. 62, Zaharia) – Hardău (min. 58, Drăghici), Deaconescu. Antrenor: Marin Tudorache.

Arbitru: Alin Nicolae Croitoru (Rm. Vâlcea) | Asistenţi: Mihai Ionescu – Şerban State (ambii din Piteşti) | Stadion: “Michael Klein” | Spectatori: 600.

About Ion Bădin