Sport: Tăvălugul hunedorean

Articolul a fost vizualizat de 1,332 ori

FC Hunedoara s-a răzbunat cu vârf şi îndesat pe “gugulanii” de la Autocatania, după înfrângerea din 12 noiembrie, de anul trecut, când pierdea în fieful acesteia cu un nemeritat 0-1, dintr-un penalty inventat de arbitrul acelei întâlniri. A fost, de fapt, ultimul eşec suferit de băieţii antrenaţi pe atunci de Aurel Şunda şi Remus Steop, acesta din urmă devenit, între timp, “principal”, după plecarea lui Şunda la Năvodari. Au trecut de la acea înfrângere mai bine de şase luni, răstimp în care “negru-albaştrii” au avut un parcurs aproape perfect, realizând nu mai puţin de 13 succese şi doar două “remize”. 

Cu toate acestea, de-a dreptul frustrant, cu două etape înainte de finalul competiţiei, gruparea de pe Cerna se află pe poziţia secundă, la patru puncte distanţă de liderul ACS Recaş, păstrând doar şanse iluzorii la o posibilă promovare în liga secundă. Pentru că este greu de crezut că bănăţenii, care de-a lungul campionatului au ştiut să-şi facă “temele” atât pe gazon, dar mai ales în afara lui, se vor împiedica tocmai acum, mai ales că penultima etapă ar putea să rezolve definitiv ecuaţia promovării, recăşenii jucând acasă cu echipa secundă a celor de la FC Timişoara. Şi cum “corb la corb nu scoate ochii”, Recaşul, care a pierdut şi a remizat în faţa hunedorenilor, se va vedea cu toţi sacii în căruţă, în timp ce centre de tradiţie, precum Hunedoara, Petroşani sau Reşiţa, continuă în liga a treia. Trist, dar adevărat.

Însă cum spuneam de multe ori, speranţa moare ultima, Hunedoara trebuie să-şi joace până la capăt şansa pe care o mai are. Matematic, recăşenii nu trebuie să câştige ultimele două partide, dar, în acelaşi timp, elevii lui Steop trebuie să-şi continue şirul victoriilor. Vom vedea ce se va întâmpla. Dacă nu va fi să fie, trebuie avut mare grijă de această echipă care s-a format în acest retur, una redutabilă, care trebuie să aibă continuitate. Pentru că este foarte uşor să distrugi, dar este extrem de greu să construieşti ceva la fel de durabil.

Dubla fiului antrenorului

După “intermediara” de marţi, când câştigaseră la Becicherecu Mic cu 1-0 prin golul lui Ionuţ Radu, antrenorul Steop a pierdut două piese de bază, fundaşul central Muşuroia (accidentat) şi autorul golului (suspendat pentru 4 cartonaşe galbene). Lipsa lor a trecut însă neobservată, atâta timp cât înlocuitorii lor, Cuciula, dar mai ales Bogdan Steop au avut evoluţii notabile. Gazdele au început în forţă, dornici de revanşă, şi au deschis scorul repede. Era minutul 7 când Lucian Todea a şutat de la mare distanţă (cca. 35 metri), Vulpescu a gafat respingând în faţă şi, aflat la locul potrivit, Boroştean a înscris primul său gol sub culorile noului său club, reluând sub transversală, din 8 metri. După alte trei minute, acelaşi mijlocaş a fost foarte aproape de 2-0, dar voleul său de la 12 metri lateral stânga a fost scos cu piciorul de acelaşi portar.

Cărăşenii s-au văzut pentru prima oară în ofensivă abia în minutul 20 când, după un serviciu greşit a lui Vodiţă, Niţă nu l-a putut învinge de la 9 metri pe Ilie, care a salvat, la rândul lui, tot cu piciorul. B. Steop a avut şi el o bună oportunitate în minutul 26, când a reluat cu capul defectos din poziţie foarte bună. Acelaşi atacant avea însă să se revanşeze ceva mai târziu când, în decursul a doar 120 de secunde, va realiza “dubla”. Era minutul 40 când Paul Păcurar i-a întors pe toate feţele pe fundaşii Puşcă şi Nemţescu, după care a centrat pe lung şi, din 3 metri, Bogdan a înscris. După alte aproximativ două minute, Jitaru a întors la marginea careului mare, B. Steop a preluat, a făcut câţiva paşi şi l-a “executat” pentru a treia oară pe Vulpescu.

În aceeaşi direcţie

La două minute de la reluare, oaspeţii vor reuşi singurul lor gol din acest meci. Văcărescu a fost faultat în careu şi, aflat în apropiere, Sergiu Popa a arătat punctul cu var, penalty-ul fiind transformat de Suru cu o “scăriţă”. Cărăşenii puteau să puncteze din nou în minutul 58, când Bier i-a “suflat” în extremis balonul lui Poenaru, aflat în poziţie de gol. De aici înainte, pe teren a existat o singură echipă, care a făcut spectacol, spre deliciul celor 500 de spectatori aflaţi în tribunele stadionului “Michael Klein”.

La capătul primei ore de joc, Boroştean îşi va trece la rândul său în cont “dubla”. B. Steop a şutat în blocajul lui Vulpescu ieşit la 14 metri, mingea a revenit mijlocaşului hunedorean care l-a trimis, de la 19 metri, balonul atingându-l în drumul spre gol şi pe jucătorul oaspeţilor Balanov.

Gugulanii vor pierde şi un jucător în minutul 71, atacantul Staicu făcând rost în doar câteva minute de două “galbene”, care l-au trimis mai devreme la vestiare. A început să se dea în “spectacol” şi “centralul”, care, în minutul 76, nu a acordat penalty la semnalizarea asistentului Florin Potora, indicând doar corner. Şi, în aceste condiţii, lovitura de colţ executată de R. Cristian a fost reluată cu capul de “căpitanul” Bier din şase metri, care l-a băgat cu tot cu minge în poartă pe nefericitul goalkeeper. Arbitrul Popa a ieşit din nou la rampă în minutul 83 când, scăpat singur spre poartă, Jitaru a fost oprit de henţul lui Vulpescu, făcut la 27 de metri. Se impunea “roşu” şi eliminare, dar, surprinzător, s-a arătat doar “galben”.

Scorul final, unul de tenis de câmp, a fost stabilit în minutul 89. R. Cristian a “demarat” pe partea dreaptă, a centrat pe partea opusă, de unde Paul Păcurar a trimis în lung, direct la vinclu pentru un 6-1 convingător şi pe deplin meritat. Astfel, FC Hunedoara se apropie de un retur aproape perfect, dar, aşa cum spuneam, cu şanse minime de reuşită în ceea ce priveşte promovarea.

About Ion Bădin