Sport – popice: Pe podium, după nouă ani

Articolul a fost vizualizat de 2,146 ori

Erau vremuri când popicarilor hunedoreni nu le stătea nimeni în cale în întrecerile interne, atât la nivelul seniorilor, dar şi al juniorilor şi cadeţilor. Criza economică şi dispariţia în mare parte a Combinatului Siderurgic au afectat şi activităţile sportive din cadrul CS “Siderurgica” Hunedoara. 

Iată însă că, după nouă ani, echipa de popice seniori a clubului a reuşit să revină pe podium. Acest lucru s-a întâmplat la începutul lunii mai, la turneul final care s-a desfăşurat la Ploieşti. În primul meci, Siderurgica s-a impus cu 7-1 în faţa celor de la CS Vlădeni Plus, reuşind să doboare 3.361 de popice. Din păcate, în următorul meci, popicarii hunedoreni au cedat cu acelaşi scor în faţa celor de la CS CFR Olimpia ACB Iaşi, grupare care avea să devină campioană a României, obţinând un rezultat de 3.382 popice doborâte.

În ultima zi, într-o partidă extrem de echilibrată, Siderurgica a pierdut la o diferenţă de 42 de popice în faţa celor de la CS CFR Cluj CSM Câmpia Turzii, reuşind să doboare 3.464 popice. La acest rezultat şi-au adus contribuţia antrenorul – jucător Mănel Manea, care în cele trei zile de concurs a doborât 1.804 popice. Alături de el, s-au luptat pentru medaliile de bronz Flavius Banga, Ilie Pîrjol, Iulian Crişan, Flavius Măgurean, Paul Chereji şi Ovidiu Crişan.

De remarcat că la echipa campioană au evoluat şi doi foşti componenţi ai clubului Siderurgica, Paul Rohotin şi Dan Mihăilă, care au fost crescuţi de Mănel Manea. Un rezultat meritoriu, care poate însemna renaşterea popicelor în municipiul de pe Cerna.

Tags: , ,

About Ion Bădin