Fotbal: Scor de neprezentare

Articolul a fost vizualizat de 1,917 ori

Cruda şi neexperimentată echipă de sub “Cetate” şi-a luat adio de la liga secundă, dar şi de la proprii fani, atâţi câţi au mai fost, aşa cum îi obişnuise în acest retur: cu o înfrângere. Una aşteptată şi logică, în faţa “Bătrânei Doamne” din Arad. A fost un retur lamentabil pentru Mureşul Deva, care a plecat în această parte secundă cu un lot încropit peste noapte şi care nu a putut face faţă rigorilor ligii secunde. 

Un retur întreg, fotbaliştii din Deva (în tricouri verzi) au alergat degeaba după salvarea de la retrogradare

Ne spunea la masa presei un coleg de breaslă, Ovidiu Mînăstire, că UTA nu mai câştigase la Deva din 2004, atunci când se impunea net, cu 4-1, iar pe banca devenilor se afla tot Romică Gabor. Chiar dacă tehnicianul hunedorean şi-ar fi dorit ca devenii să se despartă de proprii spectatori cu o victorie, minunea nu s-a produs, arădenii fiind superiori la toate capitolele. Ei s-au instalat din start în jumătatea de teren a gazdelor şi după oportunităţile lui Purece (min. 3), Galanis (min. 7) şi Bucur (min. 16) vor reuşi deschiderea scorului în minutul 27.

Neagu a centrat de pe stânga pe partea opusă, Ali-Tombaye a pătruns în careu şi, de la 13 metri, a trimis direct în vinclul din stânga lui Apostol. După alte patru minute, arădenii şi-au dublat avantajul. Purece a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Siminic a prelungit cu capul pe spate şi, tot cu capul, Bucur a trimis din 3-4 metri în poarta goală.

Acelaşi scenariu

Pe aceeaşi ploaie mocănească şi pe acelaşi timp răcoros s-a disputat şi cel de-al doilea mitan. Unul în care oaspeţii au dominat o echipă aflată demult cu gândul la liga a treia. În minutul 54, Siminic a trimis puternic de la 35 de metri, balonul l-a lovit în piept pe C. Apostol, care apoi a reţinut cu greutate. După alte trei minute avea să se stabilească scorul de forfait. Ali-Tombaye a centrat în careu şi Teo Crăciunescu a arătat uşor punctul cu „var”, după un henţ neintenţionat al lui Ungur. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Ignea.

Chiar dacă partida a curs în continuare spre buturile lui Corneliu Apostol, până la finalul celor 90 de minute nu s-a mai înscris, arădenii cruţându-şi adversarul de o înfrângere şi mai severă. Mureşul mai are de suferit un meci în liga secundă, pe care o va părăsi din păcate pe uşa din dos.

Mureşul Deva – UT Arad 0-3 (0-2)

Au marcat: Ali-Tombaye (min. 27), Bucur (min. 31), Ignea (min. 57- penalty).
MUREŞUL: C. Apostol (min. 89. Igna) – G. Apostol, Ambruş, Geacă, Lia – Ungur, Cîrstoiu, Buda, Medrea – Gligor (min. 46, Lukacs), Bedea (min. 61,Sava). Antrenor: Romulus Gabor.
UTA: Remo – Siminic, Pocuca, Gligor, Ignea – Chindriş (min. 74, Capătă), Neagu, Purece, Ali-Tombaye – Bucur (min. 80, Hidişan), Galanis (min. 64, Sitoe). Antrenor: Adrian Falub.
Arbitru: Teo Crăciunescu (Rm. Vâlcea). Asistenţi: Gabriel Bîrjac – Ferenc Tunyogi (ambii din Zalău).
Stadion: “Cetate”. Spectatori: 100.

About Ion Bădin