Teliucul are teren sportiv modern

Articolul a fost vizualizat de 3,024 ori

Locuitorii comunei Teliuc au de câteva zile la dispoziţie un teren de sport multifuncţional. Noua bază sportivă a găzduit, deja, prima competiţie: „Cupa 1 iunie” la minifotbal. Proiectul nu este, însă, finalizat 100 la sută: urmează tribunele, duşurile şi vestiarele, care ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului. 

La prima competiţie care a fost organizată de Primăria Teliucu Inferior pe noul teren de fotbal cu gazon sintetic, meciurile au fost destinate tinerilor, dar şi copiilor de orice vârstă. Autorităţile locale au vrut ca, astfel, cei care au dorit să ia parte la meciurile de mini-fotbal să-şi amintească de miuţele copilăriei şi să se bucure de mişcare, cel puţin o zi pe an, indiferent de vârsta din buletin. Primarul comunei Teliuc, Daniel Pupeză, susţine că lucrările de la baza sportivă, care a fost amenajată în imediata apropiere a şcolii generale, în zona vestică a comunei, încă nu sunt finalizate. În perioada imediat următoare, în funcţie de alocările financiare, alături de terenul de sport urmează să fie amenajate grupuri sociale cu toalete şi duşuri, vestiare, dar şi să fie montată o instalaţie de nocturnă.

„Investiţia se derulează pe Ordonanţa 7 a Guvernului, ceea ce am reuşit să realizăm noi aici numindu-se bază sportivă tip II. Este o bază sportivă nu a şcolii, cum greşit s-a înţeles la început, poate din cauză că este în proximitatea unităţii de învăţământ, ci o bază sportivă a comunei. Din păcate, această bază nu este în acest moment finalizată decât în proporţie de aproximativ 40 la sută. Sumele mai mari vor veni în cea de-a doua perioadă a derulării proiectului, când vor fi construite vestiarele şi vom monta nocturna. La final vom avea o bază sportivă multifuncţională, cu teren de fotbal, tenis, volei şi handbal. Pentru toalete, duşuri şi vestiare, va fi ridicată de la zero o nouă clădire”, explică primarul comunei Teliucu Inferior.

Elevii vor folosi gratuit terenul modern

Valoarea totală a proiectului este de 460.000 de lei noi, dintre care autorităţile locale au primit până acum aproximativ 220.000 de lei. Contribuţia bugetului local la realizarea bazei sportive este de 15 la sută, în timp ce 85 la sută din suma necesară este asigurată de Guvernul României. Autorităţile locale susţin că intenţionează să finalizeze baza sportivă până la sfârşitul lui 2012, lucrările pentru ridicarea construcţiei cu grupuri sociale şi vestiare urmând să înceapă imediat ce Primăria va avea în cont banii de la Guvern. „Avem pregătită platforma pe care vom amenaja vestiarele şi grupurile sanitare, dar mai avem de construit şi tribunele. Terenul de sport poate fi folosit de orice cetăţean al comunei, taxa stabilită de consiliul local fiind de 50 de lei pe oră. În momentul în care se va monta instalaţia de nocturnă, taxa pe timp de noapte s-ar putea să fie mai mare, pentru că instalaţia va consuma energie electrică”, adaugă Daniel Pupeză. Cine doreşte să închirieze terenul de sport trebuie să depună în prealabil o cerere la Primărie. Elevii Şcolii Generale din Teliuc, în schimb, care până acum nu au avut nici sală şi nici teren de sport, vor putea să folosească gratuit spaţiul nou amenajat.

Daniel Pupeză, primarul comunei Teliuc

La inaugurarea terenului de sport a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. Primarul din Teliuc susţine că, odată cu deschiderea bazei sportive, tinerii din comuna pe care o administrează au un motiv în plus să facă mişcare în aer liber.

Câştigătoarea primei competiţii care s-a desfăşurat pe terenul de fotbal de la Teliuc fost echipa hunedoreană “Total Interactiv” (ex – Galacticii). Echipa va participa, în această lună, la turneul final al Cupei României la minifotbal, care va avea loc la Iaşi. Preşedintele Consiliului Judeţean a promis că va sponsoriza participarea hunedorenilor la Iaşi, indiferent de rezultatul de la alegerile pentru CJ. Teliucul mai are încă o bază sportivă cu teren mare, în centrul comunei, iar Primăria subvenţionează activitatea echipei, împreună cu un om de afaceri din Ghelari.

Tags: ,

About Ada Beraru