Laura Oană – mărturisire la numărul 500

Articolul a fost vizualizat de 2,237 ori

REPLICA Hunedoara este de fapt replica mea la viaţa agitată şi fuşerită a televiziunii. Reporter la Antena 1, descopăr în fiecare săptămână oameni şi locuri care merită mai mult decât un minut şi jumătate înghesuit într-un jurnal de televiziune. Descoperi uimit oameni care au o poveste frumoasă sau tragică, persoane a căror viaţă este fantastică şi ai vrea ca întreaga lume să ştie că acolo, într-o margine de sat părăsit, ori într-un cartier comunist, la un etaj oarecare trăieşte un om. 

REPLICA spune de 500 de numere aceste poveşti, vă descoperă Feţi Frumoşi, moşi, Ilene Cosânzene ori zmei care trăiesc “pe-un picior de plai/ Pe-o gură de rai”.

Încerc mereu să pun îndeajuns de mult suflet încât cititorilor să li se deschidă drumurile către omul sau locul pe care l-am văzut, l-am simţit şi l-am auzit.
Puţini dintre dumneavoastră veţi apuca să-i cunoaşteţi pe toţi acei hunedoreni minunaţi care se ţin deoparte de larma zilnică a veacului, puţini veţi încerca să mergeţi pe urmele noastre să găsiţi locuri şi construcţiile de care scriem cu gândul că un colţ va rămâne undeva în memoria vreunei biblioteci sau în puzderia de informaţii a Internetului. Greşiţi. Uitaţi de telenovelele şi isteria televiziunilor, lăsaţi în urmă “viaţa publică” şi plecaţi în căutarea acelor suflete şi locuri care vă vor aminti că viaţa merită trăită.

Sunt oameni care supravieţuiesc frumos. REPLICA ştie toate aceste lucruri. Vă descriem şi vă arătăm piese de rai. Respiraţi acolo.

About Laura Oană