Bogdan Leu – mărturisire la numărul 500

Articolul a fost vizualizat de 1,736 ori

Am prins doar 3 ani de REPLICA din cei aproape 10 de când fiinţează. Am debutat cu o “Pledoarie pentru pescuit” şi continui cu aceeaşi pledoarie pentru aspectele de bun simţ din pescuitul românesc. Iată, am ajuns împreună la cea de-a 500-a ediţie. 

M-am retras din presa “mare”, optând pentru cea de “nişă”, iar la REPLICA am găsit exact ziarul care mi se potriveşte, unul echidistant, cu o echipă de jurnalişti oneşti, centraţi pe subiecte de calitate.

Am greşit în aceşti ani, dar de fiecare dată am fost iertat, oarecum suprinzător pentru mine. Am punctat cu subiecte zic eu, de interes, contând în peisajul de specialitate atât în mediul competiţional, cât şi în cel tehnic sau al promovării pisciculturii naţionale. Mereu am făcut apel la o etică încă discutabilă în ţara noastră a mânuitorilor de lansete, la spiritul civic şi la o atitudine de respect pe malul apelor, faţă de mediul înconjurător, faţă de peşti şi, nu în ultimul rând, faţă de noi înşine.

Împreună cu echipa REPLICA am curăţat lacul Cinciş de gunoaie la ECO CINCIŞ, atunci când am strâns munţi de deşeuri în doar o zi, mobilizând peste 300 de voluntari şi ecologizând o suprafaţă de peste 800 de hectare. Pentru unii sunt doar cifre insignifiante, pentru noi sunt repere de normalitate. Am atras atenţia asupra numeroaselor probleme de mediu şi iată că astăzi, pe ape, sunt parcă mai puţine gunoaie.

Pescarii din judeţ şi-au găsit mereu, aici, informaţiile ce-i vizau, altminteri complet deformate de către asociaţiile de pescari, administratorii bălţilor sau instituţiile de stat din domeniu. Cu toţii s-au obişnuit să citească în paginile REPLICA informaţie proaspătă, redată într-un mod argumentat, chiar dacă uneori articolele au fost scrise într-o manieră prea personală, după cum îmi atrage atenţia redactorul şef. E vorba doar de un “Jurnal de Pescar”, nu neapărat unul personal.

Ne propunem pe viitor să ne implicăm şi mai mult în viaţa comunităţii, să rezolvăm anumite probleme, iar pentru rezolvarea altora, să reuşim să mobilizăm instituţiile abilitate. Vă mulţumim aşadar tuturor cititorilor fideli ai săptămânalului REPLICA pentru încrederea ce ne-o acordaţi cu fiecare apariţie. Îi felicit pe colegii mei şi le doresc să rămână aşa cum s-au consacrat, imparţiali şi corecţi.

Îmi doresc ca în paginile REPLICA să întâlniţi în continuare etaloane ale practicii jurnalistice veritabile, care să aducă cinste presei scrise.

About Bogdan Leu